Hoşgeldiniz  

BAŞKAN TÜREL’DEN YARDIM ELİ

SEMİH KÖKEN | 12 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Kemerde yaşayan Süleyman ve Fatma Dişlen çifti, 1 yaşındaki çocukları Meliha Su’nun henüz 17 günlükken ellerinde ve ayaklarında morarma görünce önce Kemer’de bulunan özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkikler sonucu Antalya’ya sevk edilmesi gerektiğinin söylenmesi üzerine aile çocuklarını önce Antalya’daki özel bir hastaneye oradan da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirdi.

Nefes almakta zorlanan Meliha Su, hemen yoğun bakım ünitesine alınarak solunum cihazına bağlandı. Yaklaşık iki ay Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde kalan Meliha Su’ya bu süre içinde iki kez anjiyo yapıldı. Ameliyat edilmesi gereken Meliha Su’nun operasyonu için Akdeniz Üniversitesi’ndeki cihazların yeterli olmadığının söylenmesi üzerine Ankara ve İstanbul’daki hastanelerden haber beklenmeye başlandı.

Durumu kötüleşen Meliha Su’nun ailesi, konuyu önce Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Koordinatörü Mustafa Şalvarcı’ya iletti. Şalvarcı da konuyu Antalya Bülükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bildirince düğmeye basıldı. Başkan Menderes Türel yaptığı çalışma sonunda İstanbul Kartal Koşuyolu Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölümü’nden yer bulunmasını sağladı ve bir gün sonra Meliha Su, ambulans uçakla İstanbul’a gönderildi. Burada 58 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tutulan Meliha Su, 8 Ekim tarihinde 9 saatlik bir operasyonla sağlığına kavuştu. Ameliyattan 10 gün sonra taburcu olan Meliha Su, memleketi olan Antalya’nın Kemer ilçesine getirildi.

Baba Süleyman Dışkan, çocukları Meliha Su’yu doktora ilk götürdüklerinde kendilerine her şeye hazırlıklı olmalarının söylendiğini belirterek, “Biz memleketimizi arayıp her ihtimale karşı hazırlıklı olmalarını istedik. Ümitlerimizi kestiğimiz sırada devreye Menderes Türel girdi. Tedavi süresinde hem maddi, hem de daha ötesi manevi desteği çok büyük oldu. İstanbul’da Kartal Koşuyolu Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölümü’nden yer bulundu. Bir gün sonra sabah saat 09.00’da uçakla önce ben gittim, Başkan Menderes Türel’in yardımıyla ambulans uçak ayarlandı ve İstanbul’a geldi. Hemen yoğun bakıma alındı. Cerrahi müdahale uygulandı. 9 saatlik operasyon yapıldı. 58 gün hastanede kaldı. Bu süre içinde Başkan Menderes Türel’in maddi ve manevi yardımları eksik olmadı. Kontrolleri devam ediyor ama sağlığına kavuştu” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle