Hoşgeldiniz  

Başkan Türel’den Müjde

SEMİH KÖKEN | 02 Şubat 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya ve Mahmutların artık kokmayacağını, turizm sezonuna kadar arıtma sorununu çözecekleri söyledi. Alanya’ya çöpten elektrik üretecek “bertaraf tesisi” yapacaklarını belirten Türel, Toptancı Hal, Çevreyolu, Kargı Çayı peyzaj düzenlemesi, Ak Köprü müjdeleri verdi. Başkan Türel, “Alanya’da ve Antalya’da her şey eskisinden daha güzel olacak” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenliği basın toplantısına AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Genel Sekreter Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Alanya kokuyordu

 

Menderes Türel, Alanya’nın senelerdir konuşulan ve yumak haline gelen sorunlarında bir arpa boyu yol alınmadığını gördüklerini ifade etti. Göreve geldiklerinde Alanya’da arıtmaların kapasitelerinin dolduğunu, mekanik sorunlar yaşandığını anlatan Başkan Türel, “Turizmin en büyük sermayesi denizi koruyamazsak telafi edilemez sorunlarla karşı karşıya kalırız. Bu sorunları duydukça içim parçalandı. Alanya, Mahmutlar kokuyordu. Bu sorunların üzerine ivedilikle gittik. Alanya, Mahmutlar, Oba, Tosmur, Cikcikli, Okurcalar arıtma istasyonlarının rehabilitasyonu için hemen kolları sıvadık. Şimdi bunları yeniliyoruz. Mahmutlar ve Konaklı’ya koku önleme üniteleri yapıyoruz. 39 milyon 850 bin lira harcayacağımız bu yatırımları 4 ay gibi çok kısa bir sürede, turizm sezonu öncesinde tamamlayacağız” diye konuştu.

 

Mis Kokan Alanya Yapacağız

 

Alanya’nın alt yapı sorunlarını çözeceklerini ifade eden Türel şu bilgileri verdi: “2015 yılında Alanya’ya 4 milyon liralık yatırımla 15 kilometre kanalizasyon hattı yapacağız. Kestel, Mahmutlar Kargıcak ve çevre beldelerin içme suyu temini yatırımlarını tamamlayacağız. Mahmutlar  merkezinin bu yıl içinde içme suyu sorununu çözüyoruz. 2015-2016 yıllarında Alanya’ya 21 milyon 164 bin liralık içme suyu yatırımı, 39 milyon 850 bin liralık arıtma yatırımı, 4 milyon 50 bin liralık kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımı olmak üzere, toplamda 65 milyon 665 bin liralık alt yapı yatırımı gerçekleştireceğiz. Ne mutlu Büyükşehir Yasası sayesinde artık bu müjdeleri size verebiliyoruz. Kokan Alanya’yı mis gibi kokan Alanya yapacağız.”

 

Birlik beraberlik vurgusu

 

Alanya’da kanuni zorunluluk gereği devraldıkları caddelerde güzelleştirme çalışmaları yapacaklarını anlatan Türel, “Personelimiz bu caddelerde en iyi hizmeti veriyor. Sigara izmaritini adeta yere düşmeden yakalıyor. Alanya’ya yakışan görüntüde caddeler yaratacağız. Alanya hizmetin en iyisine layık. Her şey eskisinden güzel olacak. Bu çalışmalar en hızlı şekilde Alanya’nın bize verdiği destek sayesinde oluyor. Alanya ya için çok şanslı bir dönem. Biz birbirimizi eteğinden çekiştirmezsek bu süreçte Alanya’yı özlediği hizmetlere kavuştururuz. Birlik beraberlik, destek olmazsa sonuç almak kolay olmaz” dedi.2 3 4 5

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle