Hoşgeldiniz  

Başkan Türel Genç İletişimcilerle Buluştu

Semih Köken | 23 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

yılın hikayeleri ödül töreni (2)Türel İletişim Dersleri Ortaokulda Okutulmalı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yıl içerisinde elde ettikleri başarılarının taçlandırıldığı ‘Akdeniz İletişim Yılın Hikâyesi Ödül Töreni’nde genç iletişimcilerle bir araya geldi. Günümüz dünyasındaki sorunların çoğunun temelinde iletişim sorununun yattığını belirten Türel, artık iletişim dersinin ortaokullardan başlayarak okutulması gerektiğini ifade etti.

30 farklı yarışmadan toplam 70 ödül kazanarak Türkiye’nin en iyi iletişim fakülteleri arasında yer alan Akdeniz Üniversite İletişim Fakültesi’nin  ‘Yılın Hikâyesi Ödül Töreni’ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi (A.Ü.) Rektörü Prof. Dr Mustafa Ünal, A.Ü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beykan Çizel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, BasınYayın ve  Enformasyon İl Müdürü Esen Diler, TRT Bölge Müdürü Mehmet Buğra Şahin, Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

GENÇ MESLEKTAŞLARIM

İletişim öğrencilerine ‘Genç meslektaşlarım’ diye seslenen Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı oluncaya kadar, gazetecilik dünyasında büyümüş ve çalışmış, basın kartı olan bir gazeteci olduğunu ifade etti. Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi olduğunu dile getiren Türel, “İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’ndeki öğrencilerin doğrudan meslektaşıyım. Siyasetçi olarak halkla ilişkileri de günlük yaşıyorum.  Dolayısıyla Halkla İlişkiler Bölümü’yle de beraberliğim var” şeklinde konuştu.

ANTALYA SİNEMA ENDÜSTRİSİNİN MERKEZİ OLACAK

Sinema sektörü ile Uluslararası Antalya Film Festivali bünyesindeki Antalya Film Forumu vesilesiyle yakından ilgilendiğini anlatan Başkan Türel, Antalya’yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden birisi yapmak için büyük gayret sarf ettiğini kaydetti. Türel şunları söyledi: “Geçen yıl bunun için Kültür ve Turizm Eski bakanımız Sayın Ömer Çelik ile Hollywood’a gidip büyük sinema şirketleriyle görüştük. Festivalde dünyanın ve Türkiye’nin büyük yönetmenleri, yapımcıları, oyuncularıyla sinemayı konuşuyoruz. Şimdi Antalya’da çekilen filmlere özel destek de başlattık. Yakında bir sinema filminde senaristlik, oyunculuk yaparsam şaşmayın. Dolayısıyla sinema bölümüne de yabancı değilim artık. Bu nedenle, burada genç iletişimcilerle birlikte olmak, hele böyle ödül rekorları kıran, başarılı meslektaşlarımla birlikte olmak, benim için büyük bir mutluluk.  Sizleri gönülden tebrik ediyor, Antalya’ya bu ödülleri getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.”

Antalya’nın başarılı öğrencilere sahip olduğu ifade eden Türel, öğrencilerin Antalya gibi güzel ve başarılı bir şehirde okuyup yaşadıkları için şanslı olduğunu ifade etti.

 

FESTİVAL BİR OKUL VE ÜRETİM MERKEZİ

Antalya’nın  dünya turizminin yıldızı bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Türel konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yıl G20 zirvesine ev sahipliğimizle, dünyada Antalya isminin duyulmadığı bir köy kalmamıştır. Antalya sadece 11-12 milyon turiste ev sahipliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda 10 binlerce yabancı ülke vatandaşının yerleşip yaşadığı bir şehir. Dolayısıyla küresel iletişim potansiyelimizi daha iyi değerlendirme fırsatımız var. Antalya’da bine yakın bakanlık belgeli otelimiz bulunuyor. Her otel için halkla ilişkiler uzmanlığı en önemli konulardan birisidir. Sinema vizyonumuz ise iletişim fakültemiz için ayrı bir önem taşımaktadır. Antalya Film Festivali artık film projelerine de destek vermektedir. Bu amaçla iki yıldır, pitching-kurmaca platformları oluşturduk. Festivalimiz artık sadece film ödüllerinden ibaret değil, aynı zamanda bir okul olmaya, üretim merkezi olmaya da adaydır.”

ANTALYA AVANTAJLI

Antalya’nın bu yapısının iletişim fakültesi için doğal bir avantaj sağladığını da kaydeden Başkan Türel, “Antalya’da teori ile pratiği birleştirmeniz mümkündür ve bu da başarının anahtarıdır. Bu açıdan fakültemizin, üniversitemizin şehir ile bütünleşmesi de hem akademik çalışmanın hem de öğretimin kalitesini artıracak bir faktördür. İletişim fakültesinin bu konuda da iyi bir noktada olduğunu görmekten ayrıca memnuniyet duyuyorum” dedi.

SORUNLARIN TEMELİNDE İLETİŞİM SORUNU VAR

Son 10 yılda iletişim alanının boyutlarının çok değiştiğinin altını çizen Türel, “Bugünün iletişim teknolojisini, klasik matbaada gazete çıkardığımız dönemle karşılaştıracak olursa, hız farkı traktör ile uçak arasındaki farktan büyüktür. İletişim teknolojisi geliştikçe, iletişim yönetiminin zorlaşması gibi bir durumla karşı karşıyayız. Artık iletişim bilgisi bir okur yazarlık bilgisi kadar önemli hale geldi, iletişim yönetimi ise pilotluk gibi, dikkat, hız ve kapsamlı bilgi gerektiriyor. Küresel medya toplumlarının oluştuğu bir çağda, sizin başarınız, kurumların, şirketlerin, ülkenin başarısının önemli bir parçası haline gelmiştir” diye konuştu.

İLETİŞİM DERSİ ORTAOKULDAN BAŞLASIN

Artık iletişim dersinin ortaokullardan başlayarak okutulması gerektiğini belirten Başkan Menderes Türel, “Üniversitede tıp, mühendislik, işletme, edebiyat fakültelerinde iletişim dersinin gerektiğini düşünüyorum. Siyasetçi olarak Einstein’in ‘Önyargıları yok etmek, atomu parçalamaktan zordur’ sözünü çok söylerim. Günümüz dünyasındaki sorunların çoğunun temelinde iletişim sorunu yatmaktadır. Bu nedenle sizleri bu konuda önemli görevler beklemektedir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Başkan Türel, öğrencilere ödüllerini takdim etti ve toplu fotoğraf çektirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle