Hoşgeldiniz  

BAŞBAKAN EYLEM PLANI ELEŞTİRİ‏

Semih Köken | 05 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Siyaset, Yaşam A- A+

BAŞBAKAN EYLEM PLANI ELEŞTİRİ‏

BUDAK’TAN BAŞBAKAN’A EYLEM PLANI ELEŞTİRİSİ

– “EYLEM PLANI DEĞİL BOŞ VAATLER PAKETİ”

-“YENİ SÜREÇTE SARAY ONAYI VAR MI?”

 

            CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun terörle mücadele nedeniyle zarar gören, esnaf, çiftçi ve yurttaşlara yönelik açıkladığı eylem planını eleştirdi. Budak, “Başbakan eylem planı değil boş vaatler paketi açıkladı” dedi.

 

            CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de açıkladığı 10 maddelik “terörle mücadele master eylem planı” eleştirdi. Başbakan’ın daha önce de benzer açıklamaları olduğuna dikkat çeken Budak, “Açıklanan şey eylem planı değil, boş vaatler paketidir. Başbakan seçim meydanlarındaki gibi ‘yapacağız, yaraları saracağız’ diyor. Vaatlerde bulunuyor. Ne zaman saracaksın, nasıl saracaksın? Bunun için ne kadar kaynak ayırdın? Kimler, nereye göç etti? Bu kişilerin ihtiyaçları için bugüne kadar ne yapıldı? Bundan sonra ne yapılacaktır? Bu soruların yanıtları yoktur. Gece yarılarına kadar toplantı yapıp, çözüm diye bunlar açıklanıyorsa, toplantı için harcanan zamana yazık olmuş” dedi.

 

SARAY ONAYI

CHP’nin her zaman çözüm yeri olarak TBMM’yi gösterdiğini dikkat çeken Budak, “Başbakan ‘Meclis’te özgür ortamda konuşuruz’ diyor. İstişareden yana olduklarını söylüyor. Biz çözüm adresinin TBMM olması gerektiğini hep söyledik. Şimdi Başbakan’ın da bu noktaya gelmesi önemli. Terörün sonlandırılması, akan kanın durdurulması için CHP her zaman katkı vermeye hazır olduğunu göstermiştir. Başbakan yeni bir sürecin başlayacağını açıkladı. Bunu açıklarken, ‘Saray’dan onay alıp almadığını da açıklamalıdır. Sonradan ‘Dolmabahçe Mutabakatı’nda olduğu gibi ‘haberi vardı, yoktu’ gibi boş tartışmalarla Türkiye’ye zaman kaybettirilmemelidir” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle