Hoşgeldiniz  

Baş Pehlivanlığa Yükselen Erkal Halkı Selamladı

Semih Köken | 30 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

Baş Pehlivanlığa Yükselen Erkal Halkı Selamladı


Kemer Belediye Spor Kulübü Güreşçisi Emre Erkal yıllardır yaptığı mücadelenin sonucunda Başpehlivanlığa yükseldi.
Son olarak 655’nci Edirne Kırkpınar güreşlerinde ilk 4’e girerek baş pehlivan olmaya hak kazanan Kemer’in ikinci baş pehlivanı olan Emre Erkal, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün de katıldığı konvoy ile Kemer’i selamladı. Kemer 1 girişi Kındıl Çeşme kavşağından başlayan konvoyda Kemerlileri selamlayan Emre Erkal’a ilgi büyük olurken, Erkal’da bu İlgi karşısında başarılarını tekrarlayacağını söyledi.
Konvoy Kemer Belediyesi önünde son bulurken, burada yapılan tören öncesi dualarla kurban kesildi. Törene Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Başkan Yardımcısı Nuray Minta ve Semih Top, Kemer Spor Kulüp Başkanı Ömer Bilici, Güreşçiler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kemerimizin bu mutlu gününe hoş geldiniz diye sözlerine başlayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; 2015’in Kasım ayından bu yana özellikle Kırkpınar güreşleri için güreşçilerimiz değerli hocalarımızın nezaretinde çok sıkı bir çalışma yaptılar. Bu disiplinli çalışma sonucunda da Edirne Sarayiçi güreşlerinde güreşçilerimiz başarılı olmuş ve hocamız Sayın Uçar Dede ise en başarılı Antrenör seçilmiştir. Bizim böyle önemli bir güreşte başarılı olmamız için varımızı yoğumuzu ortaya koyarken Federasyon bize çok büyük bir haksızlık yapmıştır. Edirne de konuştuğumuz zaman “Biz Sinan’a çok büyük haksızlık yaptık” açık açık söyleyenler bunun ardında da Sinan’ı “Altın Kemere” en yakın 4 pehlivan arasındaki gördüklerini söyleyen insanlar biz Edirne’de güreştirmeyeceğiz dediler. Ama Sinan bizim evladımız ve kardeşimiz. Artık o Kemer’in bir evladı, ne yaparlarsa yapsınlar Sinan’ı bizden alamayacaklar ve başta güreşmesine de engel olamayacaklar. Zaman hızlı geçiyor diye sözlerine devam eden Başkan Gül; mücadelemizi vermeye devam edeceğiz Federasyonla da uğraşmaya devam edeceğiz. Kemer bölgesi olarak yağlı güreşi çok seven bir turizm ilçesiyiz.

Yağlı Güreşin zor olduğuna da değinen Başkan Gül; Bizler 9 saat boyunca güneşin altında sporcular mücadele ederken bizlerde onları o sıcakta izliyoruz. Ama bir halterde 3-5 dakika gibi bir zaman diliminde izliyor ve bitiriyorsunuz. Güreş öyle mi, değil saatlerce o sıcağın altında mücadele ediyorlar bizlerde 9 saat güreşi izledikten sonra 12 saat yola çıkıyor ve Kemer’e dönüyoruz. Başkan Gül, Yağlı güreşin ne kadar zor olduğunu yapılan bu haksızlığın emeğin çalınmasına da isyan ettiğini vurguladı.
Bu sene Eylül ayında yapılacak Kemer Altın Nar Güreşlerinin de iptal olduğunun altını çizen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; “bu Federasyon görevden ayrılana kadar Kemer Güreşlerini Kulüp yetkileri ile görüşerek yapmama kararı aldıklarını söyledi. Biz Kırkpınar’dan altın Kemere buraya getirene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Emre Erkal’ın başarısını kutlayan Başkan Gül, Şahin Bilici’nin Başpehlivanlığa çıkamamasına da değindi. Şahin Bilici’de kura çekiminden sonra bir heyecan vardı bu heyecanına yenik düştü ve bir üst tura çıkamadı. Temennim o ki ileriki günlerde Elmalı’da yapılacak güreşlerde birinci olur ve burada Şahin kardeşimizin de törenini yaparız. Artık Kemer’de yağlı Güreş oturmuştur. Türkiye’de ender rastlanan bir Kulüp olduk, Güreşçilerimiz Belediyemiz bünyesinde maaşlarını belediyeden alıyor. Hal böyle olunca da başarı geliyor. Onun için bizde mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Dedi
BAŞARILI OLAN SPORCULAR
Emre Erkal (50 Bin TL Ödül) Baş Pehlivanlığa Yükseldi
Uçar Dede (En başarılı Hoca)
Ahmet Selbest (Antrenör)
Şahin Bilici, Teşvik için ödüllendirildi, Rasim Saraç (K.Orta’dan Büyük Boya), Hüseyin Yellice (Küçük Ortadan Büyük Orta) Yusuf Minta (K.O.B oldu) Gürkan Balcı (Çeyrek Finale kalarak Küçük Ortadan Büyük oldu) Hasan Kuru (Küçük Ortadan Büyük oldu) Yasin Şefik (Teşvik 2’ye yükseldi)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle