Hoşgeldiniz  

Bankaların çalışma saatleri pazartesi günü itibari ile değişti

SEMİH KÖKEN | 23 Mart 2020 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

Türkiye Bankalar Birliği, tüm bankaların mesai saatlerini kısıtlayarak değiştirdi.

TBB’den bankalara gönderilen kararda, yeni mesai saati 12.00 ile 17.00 arası olarak belirlendi. Bankalar Birliği’nin açıklaması şöyle:

– Toplum sağlığının korunması için Hükümetin, TC Sağlık Bakanlığı’nın ve Dünya Sağlık Örgütü’nün talimatları ve açıklamaları çerçevesinde, müşterilerin bankacılık işlemlerini sağlıklı olarak ve aksamadan sürdürebilmelerini teminen gerekli önlemler uygulanmaktadır.

– Bu çerçevede, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu tarafından, takdiri üyelere ait olmak üzere, tavsiye niteliğindeki aşağıdaki kararlar alınmıştır:

– Müşterilere doğrudan hizmet veren şubeler ve hizmet birimlerinin çalışma saatleri ile müşteri kabul saatleri 12.00-17.00 olarak belirlenmiştir.

– İsteyen bankalar, çalışma ve müşteri kabul saatlerini esnek olarak belirleyebilecektir. – Bankalar, şubelerin ve hizmet birimlerinin çalışma ve müşteri kabul saatleri hakkında müşterini bilgilendireceklerdir.

– Şube ve hizmet birimlerinde yakın temasın ve kalabalık ortamın oluşmasının önlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınabilecektir.

– Yüksek riskli ve kalabalık alanlardaki şubeler hizmet dışı tutulabilecektir.

– Bankacılık hizmetlerinin dijital ortamlardan yapılması hususunda alternatif hizmet kanallarından kesintisiz hizmet verilmeye devam edilecektir.

– Müşterilerimizin bankaların açıklamalarını takip etmeleri, işlemlerinde dijital kanalları kullanmaları salgınla mücadeleye çok önemli destek olacaktır.

– Kamuoyunun, toplum sağlığının korunması ve sürdürülmesi açısından zorunlu görülen bu önlemleri ve uygulamaları anlayışla karşılayacağına, bu sayede salgının yayılmasının önlenmesine birlikte katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle