Hoşgeldiniz  

Bangladeş Büyükelçisi Valiliği ziyaret etti

Semih Köken | 04 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bangladeş Büyükelçisi Valiliği ziyaret etti

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıkı’yı makamında kabul etti.

 

Bangladeş’in siyasi tarihi, komşuları ile ilişkileri ve ekonomisi hakkında bilgi veren Büyükelçi M. Allama Sıddıkı, ülkesinin tarım, coğrafi yapı ve bitki örtüsü yapısından Antalya’ya, Akdeniz’e benzediğini belirtti. Türkiye ile Bangladeş arasında 1.2 milyar dolarlık bir ithalat-ihracat hacmi bulunduğunu kaydeden Büyükelçi Sıddıkı, bu hacmin 850- 900 milyon dolarlık kısmının Bangladeş’in Türkiye’ye sattığı 300-350 milyon dolarlık kısmının ise Türkiye’nin Bangladeş’e sattığı ürünlerin oluşturduğunu vurguladı.

 

Büyükelçi Sıddıkı, Türkiye’de 400 öğrencilerinin eğitim görmekte olduğunu söyleyerek, bu sayıyı attırmak istediklerini, bununla ilgili YÖK’le de çalışma yapmakta olduklarını belirtti. Antalya’ya fahri konsolos atamak istediklerini ve bu konuda yardıma açık olduklarını aktaran Büyükelçi M. Allama Sıddıkı, Antalya ile Antalya’ya çok benzeyen Bangladeş’in kıyı kenti Cox’s Bazar arasında kardeş şehir protokolü imzalamak istediklerini vurguladı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Münir Karaloğlu da Bangladeş’in bulunduğu coğrafyada barışın ve huzurun kalıcı olmasını, Türkiye ile Bangladeş arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini önemsediklerini belirtti. Antalya’nın Türkiye’nin beşinci büyük kenti olduğunu ve turizm cenneti olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, Antalya ile Cox’s Bazar arasında imzalanacak protokol ile turizmi geliştirme ve eğitim noktalarında işbirliği içerisinde olunabileceğini ve ilişkilerin geliştirilebileceğini belirtti. Ziyaretin sonunda Vali Karaloğlu, Büyükelçi Sıddıkı’ya ‘Antalya’nın Sualtı Cenneti’ adlı kitabı hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle