Hoşgeldiniz  

Balıklarla hem yüzüp hem besliyorlar

Semih Köken | 05 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Balıklarla hem yüzüp hem besliyorlar

Kemer İlçesi’ndeki Dolu Su Parkı’nı ziyaret edenler, içinde binlerce balığın bulunduğu yapay akvaryumda yüzme şansı buluyor. Bu eşsiz deneyim sırasında ziyaretçiler balıkları elleriyle besleme fırsatı buluyor.

Kiriş Mahallesi’ndeki Dolu Su Parkı’ndaki yapay akvaryum, Akdeniz’e özgü balıkların yanı sıra tropikal bölgelerden getirilen balıklara ev sahipliği yapıyor. Deniz suyu kullanılan akvaryumda ‘dişsiz köpek balığı’, ‘vatoz’, ‘mercan’, ‘çupra’, ‘levrek’, ‘sokar’ gibi 41 balık türü bulunuyor. 700 metrekarelik alan üzerinde kurulan 5 metre derinliğe sahip akvaryumu ziyaret edenler, hem balıkları elleriyle besliyor hem de onlarla yüzme şansı buluyor. Balıklarla yüzen tatilciler, bu anları da kaydediyor.

Dolu Su Park Akvaryum işletmecisi ve su ürünleri mühendisi Nazif Ay, akvaryumda 30’u Akdeniz’e özgü, 11’i tropikal olmak üzere 41 balık türü bulunduğunu söyledi. Ziyaretçilere balık dolu akvaryumda yüzme şansı vererek eşsiz bir deneyim yaşattıklarını kaydeden Ay, “Müşterilerimiz balıkları eliyle besliyor ve gayet güzel zaman geçiriyor. Gelecek yıl için daha farklı projeler sunacağız” dedi.

‘DENİZDEYMİŞ GİBİYDİK’

Akvaryumu ziyaret eden Olgaç Can Öztürk, yapay olmasına rağmen doğal ortamdan ayırt edilemeyecek kadar güzel bir düzenleme yapıldığını belirterek, “Adeta gerçek gibiydi. Denizde gibiydik. Yosunlar falan vardı, balıklar oldukça yakındı bize ve hiç çekinmediler. Elimizden yemek yediler. Vatozlar altımızda gelip gidiyordu” dedi.

‘VATOZLARLA YÜZDÜK’

Başta havuza girmekten çekindiğini anlatan Melisa Dinçer ise “Buraya gelmeden böyle bir ortamdan haberim yoktu. Çok güzel bir deneyim yaşadık ve eğlendik. Vatozlarla yüzdük, daldık. Başta biraz korktum ama sonra alıştım” dedi. İlk defa vatozu akvaryumda gördüğünü belirten Öykü Öğünç de çok keyifli bir deneyim yaşadığını söyledi. Öğünç, “Yapay olmasına karşın çok doğal bir ortamdı” dedi.

Yiğit Tütek ise yüzlerce balık arasında yüzerken kendisini akvaryumdaki yem gibi hissettiğini belirtti. Tütek, “Denizde zıpkınla dalış yaparak balık avlıyorum. Ama burada kendimi yem olarak hissettim. Denizde onlar kaçar ben de kovalardım. Amca bugün balıklar direkt yanımdaydı” diye konuştu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle