Hoşgeldiniz  

Bakanlık açıkladı tüm Türkiye’de yasaklandı!

Semih Köken | 02 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bakanlık açıkladı tüm Türkiye’de yasaklandı!

Gaziantep’te, 20 Ağustos günü sokakta yapılan kına gecesine yönelik yapılan ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı.
Sokak düğünlerine getirilen yasak kararı Gaziantep’in İslahiye ilçesinde ise belediye hoparlörlerinden yapılan anons ile vatandaşlara duyuruldu.
Gaziantep’in Beybahçe Mahallesi’nde, geçen 20 Ağustos günü Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesinde terör örgütü IŞİD üyesi bir kişi üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Patlamada, çoğunluğu çocuk 56 kişi yaşamını yitirdi, 90’ın üzerinde kişi de yaralandı. Yaşanan bu saldırının ardından İçişleri Bakanlığı da bundan sonra benzer bir durum yaşanmaması için bir tedbir alınmasını kararlaştırdı.
İçişleri Bakanlığı kararıyla geçen 25 Ağustos günü sokak ve mahalle aralarında yapılan düğün, nişan ve kına gecesi etkinliklerinin yasaklandı. Bakanlığın bu kararı daha sonra İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm il valilikleri ile ilçe kaymakamlıklarına tebliğ edildi. Valilik ve Kaymakamlıklar da alınan bu kararı kamuoyuna yerel medya, anons sistemi ve muhtarlar aracılığıyla duyurmaya başladı.

TÜM ETKİNLİKLER KAPALI ALANLARDA YAPILACAK
Bakanlık kararıyla bundan sonra güvenlik riski oluşturduğu için düğün, nişan ve kına geceleri sokak aralarında değil, kapalı mekanlarda yapılacak. Düğün, nişan ve kına gecesi yapacak kişilerin önceden güvenlik güçlerine bilgi vermesi de zorunlu hale getirilirken, karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak. Kapalı mekanlarda yapılacak etkinliklerde de olası terör saldırılarının önlenmesi amacıyla polis ve Jandarmanın önlem alacağı kaydedildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle