Hoşgeldiniz  

Bakan Müezzinoğlu: Kuş Gribi İçin Teyakkuz Halindeyiz

SEMİH KÖKEN | 04 Mayıs 2015 | Gündem, Yaşam A- A+

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir’de yaşanan kuş gribi vakası için “Teyakkuz halinde” olduklarını söyledi.

Balıkesir‘in Bandırma ilçesinde tespit edilen kuş virüsü için konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,”Şu anda Balıkesir‘de alınan tedbirlerin dışında bir tedbir almaya gerek yok. Ama her türlü tedbiri alacak dinamikleri de oluşturduk” dedi.

“TEYAKKUZ HALİNDEYİZ”

Yalova Devlet Hastanesi ek hizmet binası açılışı için geldiği Yalova‘da Bakan Müezzinoğlu, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Şu anda bilimsel olarak gerek GıdaTarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığı şu an için Balıkesir‘de alınan tedbirlerin dışında ilave tedbir almaya gerek duymamıştır. Biliyorsunuz ki viral bulaşma yollarıyla bulaşan hastalıklara yönelik bizim her zaman teyakkuzda olmamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili de teyakkuz halindeyiz. Her türlü tedbiri alacak dinamikleri oluşturduk.Sağlık Bakanlığı olarak konunun takipçisiyiz.”

BÖLGE KARANTİNAYA ALINMIŞTI

Balıkesir‘in Bandırma İlçesi’ne bağlı daha önce belde olan Edincik Mahallesi’ndeBandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce başlatılan incelemede kuş gribinin tespit edilmesi üzerine bölge karantina altına alınmıştı.

2 AYDA 300 MİLYON TL KAYBEDİLMİŞTİ

İlk kez 2006 yılında Türkiye‘de görünen kuş gribi beyaz et sektörünü olumsuz etkilemişti.Dışişleri Bakanlığı‘nın hazırladığı rapora göre; 2006’da görünen kuş gribi sonrasında başta Almanya ve Fransa olmak üzere Batı Avrupa ülkelerinde toplamda 10 milyondan fazla kanatlı hayvan yok edilmişti. Türkiye‘de ise bu rakam 2.5 milyon adedi geçmişti. Yok edilen hayvanlar ve buna bağlı olarak satışlardaki düşüşten dolayı 2006 Ocak ve Şubat aylarında tavukçuluk sektöründe günlük zararın 10 milyon TL’yi bulmuştu. Sektörün iki aylık zararı ise toplam 300 milyon TL’yi aşmıştı. Ayrıca raporda kuş gribi vakalarının turizm sektörünü de olumuz etkilediği ifade ediliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle