Hoşgeldiniz  

Bakan Kaya: “Taşranın Rolünü Güçlendirmeyi Hedefliyoruz”

Semih Köken | 24 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürleri İstişare Toplantısı ve Antalya İli Değerlendirme Çalışması Toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla başladı. Bakan Kaya, “Çalışmayla bakanlık merkez teşkilatı ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürleri İstişare Toplantısı ve Antalya İli Değerlendirme Çalışması Antalya’nın turizm bölgesi Kundu’da başladı. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’da katılırken, toplantı açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Bakanlığa bağlı il müdürleri katıldı.

“Çalışmayla bakanlık merkez teşkilatı ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefliyoruz”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak il değerlendirme çalışmalarının üçüncü durağını Antalya’da gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Kaya, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak il değerlendirme çalışmalarımıza Denizli ve Diyarbakır’dan sonra üçüncü durağımız olarak Antalya’da çalışmamızı gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda Aile ve Sosyal Politikalar alanında hizmet sunan bütün kurum ve kuruluşlar uzmanlarımızca yerinde değerlendirildi. Bu çalışmalarla birlikte bakanlık merkez teşkilatımız ve taşra teşkilatımız arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Taşranın rolünü güçlendirmeyi hedefliyoruz”
Yerinde tespit ve gözlemlerle politika oluşumunda taşranın rolünü güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Bakan Kaya, “izlenebilir ve ölçülebilir hedeflerle illerin performanslarında aynı zamanda takip ediyoruz. Taşra ziyaretlerimizle uygulamaları tespit edip, yaygınlaşmasını da amaçlıyoruz. Bu çalışmalarımızı 21-23 mart tarihleri arasında bakanlık merkez teşkilatımızdan yöneticiler, uzman ve uzman yardımcıları ve meslek elemanlarımızdan oluşan 15 kişilik heyetle Isparta, Konya ve Afyon il müdürlerimizin katılımıyla saha çalışmalarımızı gerçekleştirdik” ifadelerini kaydetti.

Kurum ve kuruluşlar sahada incelemelerde bulundu”
Bakanlığın sorumluluk alanındaki kurum ve kuruluşların sahada incelemelerde bulunduğunu söyleyen Bakan Kaya, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Saha ziyaretlerinde çalışanlar, idareciler ve zaman zaman hizmet alanlarla görüşmeler yaptı ekiplerimiz. Bu kapsamda Antalya’da bulunan bakanlığımıza bağlı 14 kurum, 4 çocuk evi ve 2 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, özel sektöre bağlı 4 huzurevi, 2 aile danışma merkezi, 4 bakım merkezi, 2 kreş ve belediyelerimize ait aile danışma merkezleri, 2 huzurevi ve kadın konukevi ziyaret edildi. Bunların dışında ekiplerimiz şehit ve gazi ailelerini ziyaret ettiler.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle