Hoşgeldiniz  

Bakan Işık: Ar-Ge’de özel sektörün payının artması sevindirici

Semih Köken | 14 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bakan Işık: Ar-Ge’de özel sektörün payının artması sevindirici

MHP’NİN DOKUNULMAZLIK KARARI OLUMLU BİR GELİŞME’
BILIM SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANI FIKRI ISIK, ANTALYA'DA VALI MUAMMER TURKER ILE BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL'I MAKAMINDA ZIYARET ETTI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Antalya’da Vali Muammer Türker ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işık, Ak Parti’nin TBMM’ye getirdiği milletvekilliği dokunulmazlığını düzenleyen teklife ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ın da ‘evet’ oyu vereceklerini açıklamasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Anayasa değişiklik önerisini Ak Parti olarak 316 milletvekiliyle meclise sunduklarını dile getiren Bakan Işık, “Bunun meclise bir an önce gelmesi ve mecliste doğrudan görüşülerek, referanduma gerek kalmadan kabul edilmesi ve yasalaşması ve dokunulmazlık dosyalarının bir an önce yargıya gönderilmesi son derece önemli” dedi.

TOPLUMUN GENEL TALEBİ

Türkiye’nin terörle çok yoğun mücadele ettiğini belirten Işık, “Demokrasinin kabul etmeyeceği şey şiddet ve terörü mazur görmek, övmek, desteklemektir. Demokrasilerin kırmızı çizgisi şiddet ve terörden uzak durmaktır. Son dönemde terör örgütüne destek anlamına gelen açıklamalardan dolayı, bu açıklamaları yapan milletvekillerinin yargı önüne çıkması ve yargıda bu noktada kendisini savunması artık toplumun genel talebi haline gelmiştir” diye konuştu.

‘İNŞALLAH CHP İPE UN SERMEZ’

Bu noktada Ak Parti’nin de, CHP’nin de, MHP’nin de tabanlarının sesine kulak vermek durumunda olduğunu aktaran Bakan Işık, “Ben bu üç partinin de bu noktada uzlaşmış olmasını son derece önemli görüyorum ve dokunulmazlığın hızla kalkacağına inanıyorum. İnşallah bugün böyle açıklama yapıp da özellikle CHP yarın ipe un sermez” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle