Hoşgeldiniz  

Bakan Çelik: Expo’yu 2 milyon kişi ziyaret etti

Semih Köken | 27 Ağustos 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Bakan Çelik: Expo’yu 2 milyon kişi ziyaret etti

EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın 45’inci Yönetim Kurulu Toplantısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında İstanbul’da yapıldı. Bakan Çelik, “Hepimizi üzen olaylara rağmen 2 milyon vatandaşımız Expo’yu ziyaret etti” dedi.

Expo 2016 Antalya Ajansı’nın yönetim kurulu toplantısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık tarafından çalışma ve faaliyetler hakkında detaylı bilgi sunuldu. Açılıştan bu yana geçen dört aylık süreçteki ziyaretçi sayısı, hedeflenen rakamlar ve Expo 2016 organizasyonu sonrası alanın geleceği gibi konular ele alındı.

EXPO HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALAMADI

Toplantı sonunda açıklama yapan Bakan Çelik, “Türkiye’de yaşanan süreci dikkate aldığınız zaman Expo gibi son derece önemli bir eser, gerektiği değeri bulamadı. Çok ciddi bir yatırım gerçekleştirildi. Türkiye’de siyasi anlamda ve gerçekten hepimizi üzen olayların yaşanmasından dolayı Expo hak ettiği değerini alamadı. Buna rağmen 2 milyon vatandaşımız Expo’yu ziyaret etti. Ben inanıyorum ki 30 Ekim itibariyle bu rakam 4 milyonu aşacak. Yaşanan hadiselerden dolayı da bazı etkinlikleri kısmalarımız söz konusu. Olumsuz olaylara rağmen Expo, Antalya’ya bir ruh ve heyecan verdi. Uluslararası düzeyde Expo’nun konuşulmasını arzu ederdik ama gündemin buna müsaade etmediği de açık” dedi.

EN DOĞRU KARARI VERECEĞİZ

Expo sergi alanının organizasyon sonrasındaki durumunun da değerlendirildiğini ifade eden Bakan Faruk Çelik, “Önümüzdeki ay Expo’nun geleceği ile ilgili ‘Expo-Antalya ilişkisi nasıl olacak?’ bunları konuşacağız. 30 Ekim’den sonra Expo, Bakanlığın uhdesine geçiyor. Bu nasıl olacak, hem yönetimde hem de hükümet nezdinde görüşüp en doğru kararı vereceğiz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle