Hoşgeldiniz  

Bakan Çavuşoğlu’ndan sağduyu çağrısı

Semih Köken | 28 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ülkeler arasındaki krizin halklara yansımaması gerektiğini belirterek, “Rus dostlarımıza sağduyu ve diplomasi ile bu sürecin tırmandırılmaması gerektiğini söyledik. Oturur konuşur ve bu süreçten çıkarız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları’nın, Uygulama Oteli’nde üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği kahvaltıya katıldı. Kentte öğrenim gören yerli ve yabancı öğrencilerle sohbet eden Bakan Çavuşoğlu’na, AK Parti Milletvekilleri; Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akbaş da eşlik etti. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin 15 yıldan bu yana içine kapanan değil, dışa açık proaktif çalışan bir ülke olduğunu, yeni açılımlarla sadece diplomasiyle değil, insani ve kalkınma yardımıyla her yere ulaşan bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye’de üretilen ürünlerin Birleşmiş Milletler’e kayıtlı tüm ülkelere gittiğini, sorumluluklarının sadece 78 milyonla sınırlı olmadığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

“Orta Asya, Afrika, Somali’ye de sorumluluğumuz var’ demiştik. Toplumun her kesimine vaatlerimiz vardı. Özellikle gençlerimize. İlk önce gençlere verdiğimiz vaatleri tutmaya başladık. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Gençlerimize yönelik iş kurma dahil her türlü destekleri vermeye başladık ve devam edeceğiz. Yeter ki siz okuyun, çalışın.”

Irak topraklarının yüzde 30’unun terör örgütü işgalinde olduğunu ve Suriye’nin yönetilemeyen bir ülke olduğunu belirten Mevlüt Çavuşoğlu, olumlu gelişmeler olarak da Karadağ’ın NATO’ya üye olması ve ikiye bölünen Libya’nın birleşmesini gösterdi. Olumsuzlar içinde karamsarlığa kapılmadıklarını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Sizin gibi vatanını milletini seven vizyon sahibi gençlerimiz var. Tüm bu olumsuzlara karşı güçlü duruşu sergilememiz lazım. Uçak düşürme sonrasındaki krizi aşabiliriz ve aşmamız lazım. Olay ilk olduğundan bu yana Türkiye’nin sağduyulu bir şekilde bu olaya nasıl yaklaştığını dünya gördü. Ülkeler arasında bazı şeyler olabilir, ülkeler arasında yaşanan krizin halklara yansımaması lazım. Rus dostlarımıza sağduyu ve diplomasiyle bu sürecin tırmandırılmaması gerektiğini söyledik. Oturur konuşuruz ve bu süreçten çıkarız. Toplumsal olaylarda sosyal alanlarda sizlerin çok aktif olduğunuzu görmek bizi çok mutlu ediyor. Gençler, ufkunuzu, hedefinizi genişletin. Kararlı olun, inandığınız yolda yürüyün. Akdeniz Üniversitesi’ne okumak için dost ülkelerden gelen gençlerimiz de buradan aldığı eğitim ve çalışmalardan edindiği tecrübelerle ülkelerine ve insanlığa hizmet edecektir.”

Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler, sonrasında muhtarlar toplantısına katılmak için Kemer’e gitti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle