Hoşgeldiniz  

Bakan Çavuşoğlu: Terör örgütleri Türkiye’yi hedef aldı

Semih Köken | 26 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Bakan Çavuşoğlu: Terör örgütleri Türkiye’yi hedef aldı

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin içerde ve dışarda terörle mücadele ettiğini belirterek, “Terör örgütleri, özellikle başkalarının maşası olan terör örgütleri, hep birlikte Türkiye’yi hedef aldı. Aynı anda Türkiye’ye saldırmaya başladılar. PKK’yla bir araya gelen terör örgütü sayısı 12, 13 oldu” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya’nın Alanya İlçesi’ni ziyaret etti. Helikopterle gelen Bakan Çavuşoğlu, Zimbitlik mevkisindeki Alanyaspor Tesisleri’nin antrenman sahasına iniş yaptı. Emine Özmüftüoğlu Camii’nde cuma namazı kılan Bakan Çavuşoğlu, ardından Alanya Kaymakamlığı’nın düzenlediği öğle yemeğinde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Yemekte konuşan Bakan Çavuşoğlu, A Milli Futbol Takımı’nın maçını izlemek için dün Antalya’ya geldiğini ancak karşılaşmanın ikinci yarısına yetişebildiğini belirterek, “İnşallah Avrupa 2016’ya milli takımımız damgasını vuracak” dedi.

‘TÜRKİYE’YE SALDIRMAYA BAŞLADILAR’

Terör olaylarına da değinen Mevlüt Çavuşoğlu, içerde ve dışarda terörle mücadele ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Terör örgütleri, özellikle başkalarının maşası olan terör örgütleri, hep birlikte Türkiye’yi hedef aldı. Aynı anda Türkiye’ye saldırmaya başladılar. PKK’yla bir araya gelen terör örgütü sayısı 12, 13 oldu. Diğer taraftan DAEŞ ve tüm bunlarla yakın işbirliği içinde olan ‘Paralel Devlet Yapısı’ yani Fethullah terör örgütü. Bunlarla çok yakın işbirliği içinde çalışıyorlar. Sadece Türkiye’yi karalamak için değil, terör örgütünün Türkiye’yi yıkması, zayıflatması için her türlü imkanı içerde ve dışarıda sunuyorlar. Bunlar herhangi bir iftira değil, eldeki bilgiler ve delillerle söylediğimiz şeyler.”

‘MARKA OLDUK AMA’

Bölge turizmini de değerlendiren Mevlüt Çavuşoğlu, zorluklara rağmen Alanya’nın geleceğe umutla yürüyen bir şehir olduğunu anlattı. Turizm sektörünün Rusya ve terör sebebiyle bazı tereddütlerden dolayı etkilendiğini kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Esasen böyle günlerden de ders çıkarmak lazım. Yıllardır bir rutinde gidiyorduk, belli ülkelerden turist geliyor, belli bir konseptimiz vardı. Misafirperverliğimiz, kaliteli hizmetimiz, güzel tesislerimiz ve güzel Alanya’mız sayesinde marka olduk. Ama böylesine sorunlu günler bizi farklı arayışlara da itiyor.”

SAĞLIK TURİZMİ

Arap ülkelerinin Türkiye’ye yoğun ilgi duyduğunu da aktaran Bakan Çavuşoğlu, G-20 Liderler Zirvesi’nden sonra ABD’den de Türkiye’ye ilginin arttığını söyledi. Bazı firmaların New York’tan Antalya’ya uçuş yapmak, turist getirmek istediğine işaret eden Çavuşoğlu, “Sağlık turizminde Alanya gibi bir yer bulmak mümkün değil. Termal dışında her şey var, çok güzel hastanelerimiz var. Körfez ülkelerinden gelen yolcuların yüzde 20’si tedavi amaçlı geliyor” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra protokol üyeleriyle Alanya Belediyesi’nin şantiye alanına geçerek belediyenin yeni araç parkının açılışını yaptı. Ak Parti İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret eden Çavuşoğlu, partililerle basına kapalı görüştü.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle