Hoşgeldiniz  

Bakan Çavuşoğlu: Bunların İslam’la, Müslümanlık’la ilgisi yok

Semih Köken | 06 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bakan Çavuşoğlu: Bunların İslam’la, Müslümanlık’la ilgisi yok

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam coğrafyasındaki terör saldırılarına değinerek, “Bunların İslam’la, Müslümanlık’la ilgisi yok. Bunların esasen insanlıkla da ilgisi yok. Bunlar insan olamaz” dedi.

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Programa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ve partililer katıldı. Partililerin bayramını tebrik eden ve Ramazan ayında yapılan faaliyetler için teşekkür eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ramazan ayının terör saldırılarından dolayı İslam coğrafyasında buruk geçtiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “Bağdat’ta da saldırı oldu. Diğer ülkelerde de saldırı oldu. Ve dün de Suudi Arabistan’da ve Medine’de Peygamber Efendimizin camisinde oldu. Düşünün İslam dinini temsil ettiğini söyleyen caniler nereleri hedef alıyor. Biz başından beri diyoruz, bunların İslam’la, Müslümanlık’la ilgisi yok. Bunların esasen insanlıkla da ilgisi yok. Bunlar insan olamaz” dedi.

İNSAN ODAKLI DIŞ POLİTİKA

İnsan odaklı dış politikanın öncelikleri olduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin insani yardım yapma konusunda rakam olarak ABD ve İngiltere’nin ardından 3’üncü, ancak milli gelire göre 1’inci olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu bayram Filistin ve Gazze’nin yanında olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Cuma günü yola çıkan ‘Lady Leyla’ adlı gemiyle 14 bin tondan fazla yardım Filistin ve Gazzeli çocuklara dağıtılmaya başlandı. Bu bir başlangıç. Bunun devamı gelecek. Sadece insani yardım değil, oraları kalkındıracağız. Zaten bizim İsrail’le ilişkilerimizin normalleştirilmesinin en önemli şartıydı; özür, tazminat ve Gazze üzerindeki ambargoların kalkması. Orada inşa etmek üzere olduğumuz hastanenin de inşallah tesisatlarını götüreceğiz ve o hastaneyi de işletmeye açacağız. O yıkılıp, harap edilen Filistin’in ve Gazze’nin altyapısını güçlendireceğiz” diye konuştu.

MANAVGAT VE AKSEKİ SAHİL TARTIŞMASI

Çavuşoğlu konuşmasının son bölümünde Manavgat Belediyesi ile Akseki Belediyesi arasında yaşanan büfe ve plaj tartışmasına değinerek, “Manavgatlılar yıllardır yaz ayları geldiğinde Akseki yaylalarına gidiyor. Şimdiye kadar sizlere hiç ‘neden geldiniz’ diye soran oldu mu? Şimdi ne olacak Kızılot sahilinde Akseki Belediyesi’ne 6 metrekarelik büfe yeri verilse? Burada yapılanlar açıkça ırkçılık” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle