Hoşgeldiniz  

Bakan Avcı ve turizmciler 2017’den umutlu

Semih Köken | 22 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bakan Avcı ve turizmciler 2017’den umutlu

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 2017 yılından başlayarak turizmin de, kültürel faaliyetlerin de Türkiye genelinde eskisinden daha parlak bir tablo çizeceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde düzenlenen Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enc ile İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel’in yanı sıra turizm sektörü temsilcileri katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, iki gündür Antalya’da verimli etkinliklere katıldıklarını söyledi.

2016 yılında özellikle turizm alanında ciddi sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Bakan Nabi Avcı, şöyle devam etti:

“Konjoktürel olarak 2017 için neleri yapmamız gerektiği konusunda sektör temsilcisi arkadaşlarımızın çok değerli görüşlerini, önerilerini aldık. İnşallah 2017 turizm sektörünün başka alanlarda olduğu gibi, tekrar eskisinden de iyi duruma geleceği yılların başlangıç yılı olacak diye ümit ediyorum. Bunun için hem içeride hem dışarıda hem ürün çeşitlendirmesi pazar çeşitlendirmesiyle bunlara yönelik farklı iletişim stratejileri ile mesafe alacağımız görüyoruz.”

TÜRSAB BAŞKANI ULUSOY: SAKALIMIZ KESİLDİ AMA KOLUMUZ KESİLMEDİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir delinin kuyuya taş attığını ve 79 milyonun bunu çıkardığını ifade eden Ulusoy şöyle konuştu:

“Ekmeğimizle oynadılar. Bunu toparlamaya çalışıyoruz. Yurtdışındaki algıyı değiştirmeye çalışıyoruz. Bu gemi bizim gemi, karşılaştığımız fırtınaları değil, gemiyi limana nasıl yanaştıracağımız önemli. Rusya ile olan sıkıntımız çözülmüştür. 30 bine yakın Rus turist son dönemde ülkemiz ziyaret etti. Sakalımız kesildi ama kolumuzu kesilmedi. Sakalımız yeniden çıkar.”

TANITMAYLA İLGİLİ STRATEJİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır da, turizm sektörünün geçen yıla oranla kayıp yaşadığını vurgulayarak, “2017 bizi ümitlendiriyor. Beklentimiz doğrultusunda giderse bu dalgalanmayı çabuk atlacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de hükümetin aldığı teşvik kararlarının ardından turizmde hareketlilik olduğunu belirtti. Türel, “Önümüze umutla bakıyoruz. 2017 yılıyla ilgili tedbirler alınıyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle