Hoşgeldiniz  

Bahçeli, ‘Hayır Çıkarsa Gider” İddialarına Yanıt Verdi: Bana ne Oluyor?

Semih Köken | 26 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bahçeli, ‘Hayır Çıkarsa Gider” İddialarına Yanıt Verdi: Bana ne Oluyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri‘de dün düzenlediği mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun eleştirilerine tepki gösterdi. Bursadönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, ‘Hayır çıkarsa Bahçeli gider’ yorumlarına ise ‘Referandum sonrasında siyasi liderler niye gitsin? Ölçü bu mu?’ diye yanıt verdi. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

“SIRTIMIZI DÖNMEDİK”

Adalet ve Kalkınma Partisi’yle 18 maddelik Anayasa değişikliği üzerinde anlaştık. 15 Temmuz FETÖ felaketinden sonra siyasetin ve ülkenin beliren, tehiri imkansız ihtiyaçlarına gözümüzü kapatmadık, sırtımızı dönmedik. CHP Genel Başkanı ise hâlâ milleti korkutmakla meşguldür. Şimdi kalkmış ‘Ortadoğu’da tek adam sistemi vardı, parçaladılar’ demektedir. Sayın Kılıçdaroğlu, hadi 16 Nisan’da milletimiz tarafından oylanacak anayasa maddelerini okumadın diyelim, peki tarihimize de mi bakmadın? Baktın sayalım, hiç mi idrak etmedin? Türk milleti ne zaman diktatöre rıza göstermiştir? Bu aziz ülkeyi Suriye, Irak, Libya ile bir tutmak nasıl bir şuursuzluk halidir? Kılıçdaroğlu‘nun ağzından bir kez PKK‘ya, YPG‘ye tepki duyulmuş mudur? Asıl felaket CHP’dir.”

“CEPHELEŞME, REFERANDUM SONRASI NASIL YARA AÇAR KESTİRMEK ZOR”

– (Cemil Çiçek’in ‘MHP‘nin peşine takılmamalıydık’ sözleri) Çiçek, ‘MHP, AKP‘yi arkasına taktı’ derse, cevap hakkım doğar. Ama ‘arkasına niye takıldınız?’ diye AKP‘ye sorarsa, onun cevabı bende değil. Binali Yıldırım Bey’in cevap vermesi lazım.

– Hayır’la ‘evet’ arasında söylemler sertleşti. ‘Hayır’ ve ‘evet’ kampları, cepheleri oluştu. Bu referandum sonrasında nasıl bir yara açar, onu kestirmek çok zor. Bu gerilime son vermek lazım. Nasıl oy kullanacaksa ona saygı duyulmalı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI‘NIN GÖNLÜNDEN GÜZEL ŞEYLER GEÇİYOR”

– (Cumhurbaşkanı yardımcılığı) Sayın Cumhurbaşkanı‘nın gönlünden güzel şeyler geçiyor ama güzel şeylerin arasında MHP, Türk milliyetçiliği veya Devlet Bahçeli ne kadar var, onu bilmek mümkün değil.

MHP‘de muhalif kalmadı. Tüzüğe göre muhalif olanlar, farklı düşünce ve paralelinde işleme konulmuştur ve MHP ile olan ilişkileri son bulmuştur.

“SİYASİ LİDERLER NİYE GİTSİN”

– (Hayır çıkarsa Bahçeli gider söylemleri) Referandum sonunda siyasi liderler niye gitsin? Haydi diyelim ki Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayır” kumpanyasının başını çekiyor. 6 grup var, onun başını çekiyor. Bu kumpanya sonrasında beklenen olmasa belki birileri der ki: “Sen bu kumpanyada başarılı olamadın.” Öbürü de Adalet ve Kalkınma Partisi. Onlar da “Evet” kumpanyasını yürütüyor. Bana ne oluyor peki? Benden ne istiyorlar, değil mi?

– (AK Parti’nin, ‘MHP çok çalışmıyor’ iddiaları) Biz, Hazine’den aldığımız yardımlarla çalışmalarımızı yapıyoruz. Kimseye borcumuz yok. Garibin yaptığı da bu kadar. Garip ne yapsın?”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle