Hoşgeldiniz  

Badminton

Semih Köken | 25 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

Kemer’de başlayan Türkiye Veteranlar Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde, 142 sporcu mücadele edecek

Prof. Dr. Ahmet Faik İmamoğlu Türkiye Veteranlar Badminton Şampiyonası ve milli takım seçmeleri, Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı.

Türkiye Badminton Federasyonunca Kemer Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada, 35-60 yaş aralığında 5 kategoride 142 sporcu mücadele edecek.

Federasyon Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakaların çok çekişmeli geçtiğini söyledi.

Özmekik, organizasyonda, 51 sporcunun katılımıyla Avrupa Büyükler Şampiyonası ve 17 Yaş Avrupa Şampiyonası için milli takım seçmelerinin de yapıldığını kaydetti.

Rusya’da 16-21 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan Avrupa Şampiyonası’nda, bayanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak’ın da mücadele edeceğini bildiren Özmekik, şöyle konuştu:

“Bayanlarda derece bekliyoruz. Türkiye badminton tarihinde bayanlarda ilk defa ilk üçe girebilmeyi ümit ediyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda. Polonya’da 17-25 Mart’ta gerçekleştirilecek 17 Yaş Avrupa Şampiyonası’nda da çok iddialıyız. Türk badmintonu artık, Balkanları aştı. Avrupa ve dünyada dereceler elde etmeye başladık. Her geçen gün daha da ileriye gitmekteyiz. Federasyon olarak 2015’te 301 madalya ile badminton tarihindeki madalya rekorunu kırdık.”

Özmekik, milli takım sporcularının 1-14 Şubat tarihlerinde Bursa’da kampa gireceğini sözlerine ekledi.

– Milli takım seçmelerinde ilk gün sonuçları

17 Yaş Avrupa Şampiyonası seçmelerinde, tek erkeklerde Kubilay Sadi, Berkay Çiçen, Yazgan Çalışır, çift erkeklerde Mehmet Çapar-Emre Sönmez, İbrahim Ekşi-Buğrahan Perk, Mehmet Öztürk-Mesut Sezer, tek bayanlarda Büşra Ünlü, Betül Söner, Naime Yılmaz, çift bayanlarda Edanur Köybaşı-Ayşin Yeşil, Bengisu Erçetin-Nazlıcan İnci, Merve Demir-Başak Kılıç, karışık çiftlerde Emre Sönmez-Bengisu Erçetin, Mesut Sezer-Edanur Köybaşı, Mehmet Öztürk-Ayşin Yeşil bir üst tura yükseldi.

Avrupa Büyükler Şampiyonası milli takım seçmelerinde ise tek erkeklerde Murat Şen, Muhammet Ali Kurt, Enis Seselan, çift erkeklerde Yusuf Ramazan Bay-Sinan Zorlu, Haktan Doğan-Osman Uyhan, Bahadır Kağan Kola-Melih Turgut, bir üst tura yükselme başarısını gösterdi.

Dereceye girenlere kupa ve madalyanın verileceği şampiyona, 26 Ocak’ta sona erecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle