Hoşgeldiniz  

‘AYKIRI’ YAPIYA TOLERANS YOK

Semih Köken | 02 Ocak 2022 | Gündem A- A+

Boğaçayı mevkiinde, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan 4 adet işletme, sözleşmeye uygun davranmayıpKıyı Kanunu’na aykırı yapılar haline dönüştüğü ve kira sözleşmeleri bitmesine karşın yeni bir sözleşme yapılmadığı gerekçesiyle mühürlenerek yıkıldı.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanarak, yeni bir proje yapılması planlanan bölgede tüm tebligatlara rağmen kayıtsız kalınması Milli Emlak Daire Başkanlığı’nı harekete geçirdi. Boğaçayı mevkiinin devamında halkın ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla kurulan CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 adet işletme, sözleşmeye uygun davranmayarak kıyı kanununa aykırı yapılar haline dönüştüğü ve kira sözleşmeleri bitmesine karşın yeni bir sözleşme yapılmadığı gerekçesiyle Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından ‘Yürütme durdurma kararı’ alınan yerler yıkıldı.

RANT İŞLETMELER YIKILDI

Milli Emlak Daire Başkanlığı’na teslimine dair tebligatlar yapılan ancak işletmeciler tarafından tahliye edilmeyen büfeler, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bir proje geliştirmesi için 2021 yılında kiraya verildi. Projeye başlanılması için işletmelere yapılan tebligatlara rağmen tahliyelerin sağlanmaması ve projenin hayata geçirilmemesi nedeniyle Milli Emlak Daire Başkanlığı, büfelerin tahliyesi için süreci başlattı. Yapılan açıklamada son olarak, 31 Aralık 2021 günü söz konusu yerlerin halen boşaltılmaması üzerine kamu gücü kullanıldığı ve kamu malı üzerinden, herhangi bir yasal dayanak olmaksızın rant sağlayan işletmelerin varlığına son verildiği belirtildi.

İŞLETMECİLER İSYAN ETTİ

İşletme sahipleri ise yıkım kararına itiraz ederek CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne, “5 yıldır bizden neden kira aldınız, neden çalıştırdınız bu zamana kadar? Alın size CHP, alın size Muhittin Böcek” şeklinde isyan etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle