Hoşgeldiniz  

Avukat Ali Çelik baro başkan adayı

Semih Köken | 21 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Avukat Ali Çelik baro başkan adayı

AVUKAT Ali Çelik, Antalya Barosu başkanlığına adaylığını açıkladı.

AVUKAT ALI CELIK, ANTALYA BAROSU BASKANLIGINA ADAYLIGINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Antalya Barosu’nda yapılan toplantıya Ali Çelik, aday yönetim kurulu ve destek veren avukatlar katıldı. 8 Ekim günü Antalya Barosu’nun seçimli genel kurulunun yapılacağını hatırlatan Ali Çelik, “Bizler ‘Baroda Değişim Hareketi’ adıyla biraraya geldiğimiz arkadaşlarımızla birlikte Antalya Barosu’nu yönetmek arzusundayız. İlk olarak ‘iletişim dinlemekle başlar’ dedik ve yaşayarak öğrendiğimiz sorunları, bir kez de meslektaşlarımıza sorarak bilimsel yöntemlerle saptamak istedik. Veriye dayalı kararlar almanın önemine inandığımız için, doğrudan avukatlara yönelik bir dizi anket ve tarama çalışması yaptık. Tespit edilen sorunların uzun yıllardır devam ettiğini, meslektaşlarımızın giderek yılgınlık içerisine girdiğini ve neredeyse tamamına yakınının çözümden umut kestiklerini gözlemledik. Bu çalışmalardan birçok yeni fikir, çözüm yaklaşımı ve proje önerisi derledik” dedi.

Önceki yönetimlerin kimi başarılarına karşın, istenen çözümlerin gerçekleşmediğini saptadıklarını anlatan Çelik, aynı hataya düşmemek için de tüm sorunları ‘çözebiliriz ve çözeceğiz’, ‘tepedekilere sürekli baskı yapıp, çözüm için çalışacağımız’ şeklinde iki temel gruba ayırdıklarını dile getirdi.

Avukatların zedelenen meslek onurunu iyileştirmek için yapılacak çok iş olduğunu belirten Çelik, “Meslektaşlarımızın adliye bürokrasisinde daha fazla ezilmesine artık sessiz kalamayız. Hiçbir hakim veya adliye personeli bir avukatı azarlayamaz. Basit bir talep için ‘bugün git, yarın gel’ diyemez. Hiçbir meslektaşımız, bilirkişiden dönüşü beklenen bir dosyanın duruşması için 4 saat duruşma salonu kapısında beklemek zorunda bırakılamaz. Eğitim diye bir sınıfa 300-400 avukat doldurulamaz. Bu ve benzeri birçok sorunu icra dairelerinin tozlu, adliye koridorları ve duruşma salonlarının gergin ortamlarında birlikte yaşıyoruz. Biz bunları nasıl çözeceğimizi biliyoruz. Hepimiz için Baroda Değişim Hareketi’ni başlatmanın tam zamanı diyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle