Hoşgeldiniz  

AÜ’den sınavsız şartsız ikinci üniversite imkanı

Semih Köken | 19 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

AÜ’den sınavsız şartsız ikinci üniversite imkanı

ANADOLU Üniversitesi (AÜ), üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olan ya da üniversitede okumaya devam edenler için 37 önlisans, 18 lisans bölümünü şartsız ve sınavsız okuma imkanı sunuyor. Bu yıl Suudi Arabistan’a da büro açın AÜ, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İlahiyat (Arapça), İşletme (İngilizce) ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) programlarını da açtı.

 

AÜ, üniversite eğitimini tamamlayan ve ya da üniversitede okumayı sürdürenler için ikinci üniversite imkanı sunuyor. Antalya Mevlana Bürosu Şube Müdürü Orhan Kaya, bu imkanla aynı alanda olmamak şartıyla Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarından birini tercih ederek ikinci üniversite kapsamında bölüm okuma şansının ortaya çıktığını söyledi. Kaya, “Başka meslek ve merak ile hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşamak isteyenler, kariyerlerinde yükselmek ve ikinci bir unvan elde etmek isteyenler üniversitemizi tercih ediyor” dedi.

 

EN ÇOK ADALET VE İLAHİYAT TERCİH EDİLİYOR

 

Üniversiteye kayıt yaptıran 1 milyonun üzerinde öğrenciye internet ortamında e-kampüs sistemi ile çalışma ortamı sunulduğunu belirten Kaya, PDF formatında yüzlerce kitap ile işitsel ve görsel birçok kaynağın öğrencilerin hizmetine sunulduğunu söyledi. Bu yıl 5 programın daha üniversite eğitimi kapsamına eklendiğini belirten Kaya, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İlahiyat (Arapça), İşletme (İngilizce) ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) programlarının da açıldığını söyledi. Bölümlerde kontenjan sınırlaması bulunmadığını ve sınav şartı aranmadığını dile getiren Kaya, öğrencilerin daha çok Adalet ve İlahiyat’ı tercih ettiğini aktardı.

 

SUUDİ ARABİSTAN’A BÜRO AÇILDI

 

Falez Bürosu Müdürü Şube Müdürü Eyüp Miyanyedi ise Türkiye genelinde 105 bürol bulunduğunu, bu yıl açılan Suudi Arabistan bürosu ile yurtdışında 6 büroya ulaştıklarını kaydetti. İkinci üniversiteyi okumak isteyenlerin bulundukları yerlerin bürolarına veya internet ortamından ön başvuru yapabileceğini aktaran Miyanyedi, kesin kayıtların ise 5-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. Miyanyedi, Antalya’da 40 bin kişinin ikinci üniversiteden yararlandığını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle