Hoşgeldiniz  

ATV safarilere yoğun ilgi

Semih Köken | 11 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ATV safarilere yoğun ilgi

ANTALYA’nın Kaş İlçesi’nde yerli ve yabancı tatilcilere yönelik ATV safariler yoğun ilgi görüyor.

Kaş’a bağlı Patara Mahallesi’ne gelen yerli ve yabancı tatilciler için ATV safarileri eğitimle başlıyor. Sözlü anlatımın ardından kaskları takan turistlere ATV’ler hakkında bilgi veriliyor ve uyulması gereken kuralların yer aldığı birer sözleşme imzalatılıyor. Ardından iki farklı pistte yaklaşık 15 dakikalık deneme sürüşü yaptırılıyor. Sonrasında tatilciler biri önde diğeri arkada iki deneyimli rehber eşliğinde ATV safariye başlıyor.

YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRÜYOR

Patara Mahallesi içinden geçilerek Eşen Çayı’nın Akdeniz’e döküldüğü noktaya doğru yol alan araçlarla kanal kenarından geçilerek Çayağzı’na varılıyor. Burada deniz kıyısındaki kumluklarda tur atılıyor. Burada verilen molanın ardından kum tepelerinde müthiş heyecan yaşanıyor. Dönüşte ise kayalık ve ormanın içindeki dar ve tozlu yollardan çıkış noktasına geliniyor. Yaklaşık 3 saat süren ATV safaride ortalama 30 kilometre mesafe kat ediliyor.

‘TOZ TOPRAK ARASINDA YOLCULUK HARİKA’

Tura katılan İngiliz Pasha George, İskoçyalı Team Dally ve İrlandalı Amy Smith, toz toprak arasında yolculuk yapmanın çok güzel bir deneyim olduğunu belirterek herkese tavsiye ettiklerini söyledi.

Turizmci Mehmet Otlu ise, “Patara’da deniz, kum, güneş turizmi dışında alternatif turizm yapıyoruz. Burada ATV’lerle ormanda, deniz kenarında, kumluk, çalılık alanlarda, toz kum içinde değişik bir adrenalin tattırıyoruz. En çok ilgi yabancı turistlerden” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle