Hoşgeldiniz  

ATSO’da 500 milyonluk destek toplantısı

Semih Köken | 18 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ATSO’da 500 milyonluk destek toplantısı

“ÜRETİM ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının arttırılması” proje teklifi çağrısı bilgilendirme toplantısı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) yapılacak.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ‘Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının arttırılması’ proje teklifi çağrısı bilgilendirme toplantısının 20 Eylül’de ATSO Meclis Salonu’nda yapılacağını söyledi. İmalat sektöründe faaliyet gösteren ATSO üyelerinin toplantıya katılmasının büyük fayda olduğunu kaydeden Başkan Çetin, 300 bini geri ödemesiz, 1 milyona kadar destek projenin, imalat sektöründeki KOBİ’lerin katma değerli ve ileri teknolojili ürün üretilebilmesi, dijitalleşmesi, endüstri 4.0’a hazırlanması, ihracat odaklı üretim yapısına geçişlerinin kolaylaştırılması ve tasarım becerilerinin geliştirilebilmesi amacıyla KOSGEB tarafından yürütüldüğünü dile getirdi.

1 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK

Başkan Davut Çetin, “Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek verilebilecek” dedi. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Davut Çetin, “Destekten yararlanmak isteyen KOBİ’lerimiz 8 ana başlık üzerinde hazırlayacakları projeleri ile başvuru yapacak” dedi.

PROJE BAŞLIKLARI

Projenin toplam bütçesinin 500 milyon lira olduğunu da vurgulayan Başkan Davut Çetin, proje başlıklarını ise ‘Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları, ‘Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması’, ‘Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, ‘İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım Mikro ölçekli işletmelerde tasarım – mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme’, ‘Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi’, ‘Enerji verimliliğinin arttırılması’, ‘Yeşil üretime geçiş’ olarak sıraladı.

TÜM İMALAT SEKTÖRÜ DAVETLİ

Başkan Davut Çetin, 20 Eylül’de saat 14.00 ile 15.30 arasında ATSO Meclis Salonu’nda KOSGEB Antalya Müdürü Kazım Akgün tarafından destek paketinin detaylarının anlatılacağı kaydederek, imalat sektöründe faaliyet gösteren tüm ATSO üyelerinin toplantıya davetli olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

ATSO YONETIM KURULU BASKANI DAVUT CETIN, 'URETIM VE IHRACATTA TEKNOLOJI SEVIYESI YUKSEK, KATMA DEGERLI URUNLERIN VE KOBI'LERIN PAYININ ARTTIRILMASI' PROJE TEKLIFI CAGRISI BILGILENDIRME TOPLANTISININ 20 EYLUL'DE ATSO MECLIS SALONU'NDA YAPILACAGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle