Hoşgeldiniz  

ATSO, Vietnam TSO ile protokol imzaladı

Semih Köken | 21 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ATSO, Vietnam TSO ile protokol imzaladı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Vietnam Ticaret ve Sanayi Odası Ho Chi Minh Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ATSO tarafından Antalya firmalarını yeni pazarlara açmak ve ihracat olanaklarını geliştirmek amacıyla kurulan ATSO Tarım Kümesi çalışmalarının meyvelerini alıyor. ATSO Tarım Kümesi içinde yer alan Antalya firmaları son olarak 4 – 6 Eylül tarihlerinde Vietnam, 7 – 10 Eylül tarihlerinde ise Tayland’a gerçekleştirilen ziyaretlerden yeni işbirliği fırsatları ve ticari bağlantılarla döndü. Ziyaret kapsamında ATSO ile Vietnam Ticaret ve Sanayi Odası Ho Chi Minh Şubesi arasında işbirliği protokolü de imzalandı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO’nun, Ekonomi Bakanlığı’nın ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ (UR-GE) desteği kapsamında yürütmekte olduğu ‘ATSO Tarım Kümesi: Antalya Tarım Sektörünün İhracat Potansiyelinin Artırılması’ projesinin faaliyetlerine tüm hızıyla devam ettiğini ve başarılı sonuçlar alındığını kaydetti.

Antalya’da gübre, tohum, tarım ilacı, biyolojik mücadele ve sera sistemleri alanlarında faaliyet gösteren firmaları bünyesinde barındıran ATSO Tarım Kümesi’nin son olarak 4-6 Eylül tarihlerinde Vietnam, 7-10 Eylül tarihlerinde ise Tayland’a bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Başkan Davut Çetin, firmaların Uzakdoğu’dan Antalya’ya yeni işbirliği fırsatları ile döndüğünü söyledi.

EKONOMİ BAKANLIĞI’NIN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE projelerinin önemine vurgu yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, “Söz konusu organizasyon yeni pazarlara açılmak, yurtdışı pazarları, ülke ve ürünleri tanımak, yeni pazarlama stratejileri, yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları geliştirmek için önemli imkânlar sundu.

Gerek Vietnam’da gerekse Tayland’da SIMA Asean Tarım Fuarı’nda yapılan görüşmeler neticesinde firmalarımız kurdukları bağlantılar neticesinde önümüzdeki günlerde ihracat yapacak” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç ise Antalya firmalarının ATSO Tarım Kümesi’nin bu iki ülkede açtığı standında tanıtım yaptığını, firmaların çok ilgi çektiğini kaydetti. Dinç, firmaların ikili görüşmeler sonunda çok sayıda talep aldığını vurguladı.

Ömer Dinç, ATSO Tarım Kümesi’nin kıtalararası faaliyetlerine 2017 yılında Brezilya’da düzenlenen ‘Agrishow Tarım Teknolojileri Fuarı’ ile devam etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle