Hoşgeldiniz  

ATSO meclisi, Expo 2016’da

Semih Köken | 25 Mayıs 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

ATSO meclisi, Expo 2016’da

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ve ATSO meclis üyeleri, Expo 2016 Antalya sergi alanındaki ülke bahçelerini gezdi, Turkcell Expo Kulesi’nden alanı seyretti.

ATSO Meclisi’nin 110 üyesi, ATSO Başkanı Davut Çetin ile birlikte meclis toplantısı sonrası Expo 2016 Antalya Sergi alanını ziyaret etti. Antalyalı işadamları, sergi alanında kurumsal bahçe olarak açılan ATSO Evi’nde bir süre dinlendi. Antalya ekonomisine turizm, sanayi ve farklı kollarda yön veren meclis üyesi işadamları, daha sonra baggylerle 112 hektarlık sergi alanını ve ülke bahçelerini gezdi.

ANTALYA İÇİN BÜYÜK KAZANÇ

Expo 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu üyesi ve ATSO Başkanı Davut Çetin, bazı meclis üyelerinin sergi alanını ilk kez gördüğünü, bundan sonraki süreçte hem üyelerini hem de iş dünyasını sergi alanına getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Sergi alanı içinde yer alan ATSO Evi’nin oda davetlisi olarak gelen yabancı işadamları ile Antalya iş dünyasının ikili görüşmelere ev sahipliği yapacağını belirten Çetin, Expo 2016’ya katkı koymak adına Avrupa Birliği etkinliğinin de sergi alanında yaptıklarını söyledi.

ATSO Başkanı Çetin, şöyle konuştu;

“Bundan sonra 5 ay boyunca yine burada farklı etkinlikler yapacağız. Expo, Antalya için gerçekten büyük bir kazanç. Açıldığı günden beri de ilgi odağı oldu. Bundan sonraki süreçte 6 ay boyunca müzesiyle, Tarım Bakanlığı uhdesinde devam edecek ama bundan sonra süreçte Antalya’ya koyacağı katkı daha önemli. Özellikle kongre merkezi ve içindeki etkinliklerin Antalya turizmi açısından büyük katkı olacağını düşünüyorum. Antalya’da ‘Büyük kongreleri yapamıyoruz!’ diye yakınıyorduk. Şu anda 9 bin 500 kişilik kongre merkezimiz var. Turizme önümüzdeki süreçte çok büyük hizmet vereceğini düşünüyorum.”

ÜLKE BAHÇELERİNİ GEZDİLER

‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan’da kapılarını açan Expo 2016 Antalya’ya ilk kez gelen iş dünyasının patronları, ülke bahçeleri, büyükşehir ve ilçe bahçelerini gezdi. İçerisinde farklı türde orkide ve bitkilerin yer aldığı Expo serasını inceleyen işadamları, 100.7 metre yüksekliğinde ve Expo’nun simgesi olan Turkcell Expo Kulesi’ne çıktı. Antalyalı işadamları, kulenin seyir terasından sergi alanını seyretti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle