Hoşgeldiniz  

ATSO başkanını arıyor

Semih Köken | 03 Ekim 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

ATSO başkanını arıyor

ATSO’nun 1 Ekim’de gerçekleşen seçimlerinde mevcut başkan ve yeniden aday olan Davut Çetin ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar arasında ‘ben kazandım’ savaşı devam ederken, ATSO Binası’nda 76 adet sandık sonuç tutanakları ve birleştirme tutanakları askıya çıkarıldı. Meraklı üyeler ise tutanaklara bakabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 1 Ekim’de gerçekleşen ve oldukça çekişmeli geçen seçimlerinin ardından, meclis üyeliğinde çoğunluğu kazandıklarını iddia eden ATSO başkan adayı ve mevcut başkan Davut Çetin ve ATSO başkan adayı Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar açıklamalarını sürdürürken dün 76 adet sandık sonuç tutanakları ve birleştirme tutanakları üyelere sunulmak üzere askıya çıkarıldı. Her iki aday arasında ‘ben kazandım’ savaşı devam ederken, adaylar sonuçların cuma günü yapılacak olan ATSO Meclisi’nde netleşeceğini işaret ediyor.

ÇETİN: ‘BEN KAZANDIM’ DİYORUM

ATSO Meclisi öncesi Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Davut Çetin, “Ben ne söylüyorsam gerçek odur. Algı yönetimi yapıyorlar. Hiç bir sorun yoktur. İlk günden itibaren ben bu hesabı çok iyi bilirim. Ben kazandığımı zannetmiyorum, ‘ben kazandım’ diyorum. Otursunlar saysınlar onlar. Bugün bir meclis üyesi daha kaybettiler ve 48’e düştüler. Önce o hesabı yapsınlar. Liste de ATSO’da yayınlanıyor. Gelsinler ve son duruma baksınlar” dedi.

BAHAR: O KOLTUĞA OTURACAĞIMIZDAN EMİNİZ

Davut Çetin’in açıklamalarına cevap niteliğinde bir karşılık veren Ali Bahar ise “Kaybedilmiş hiçbir liste yok. Bizim itiraz ettiğimiz sadece meclis üyeliğinde seçilme yeterliliği ile ilgili bir konu var. Ama zaten bu sonucu değiştirmeyecek. Hiçbir değeri olmayan bir konu. Cuma günü o koltuğa oturacağımızdan eminiz. Tek bir adet meclis üyesi, bu da sistemde değişecek bir miktar değil. Biz zaten sayısal olarak çok üstün bir durumdayız. Cuma günü herkes ATSO’nun koltuğuna Ali Bahar’ın oturduğunu görecek. O günü sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

52 MAVİ, 51 KIRMIZI MECLİS ÜYESİ

Ali Bahar, evvelki gün sosyal medya hesabından, “1 Ekim’de gerçekleşen ATSO seçimlerini kim mi kazandı? Gerçeği şehrimize ve üyelerimize açıklıyoruz. Saygılarımla” başlıklı bir video yayımladı. Bahar video mesajında, “Antalya Ticaret ve Sanayi Odamızın çok değerli üyeleri, şehrimizde birlikte yaşadığımız hemşehrilerimiz odamızın seçimlerini layıkıyla tamamladık. Sonuçları hepinizin merak ettiğini biliyoruz. Bizim de en doğru bilgiyi sizinle paylaşmamız mecburiyetinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Antalya Ticaret ve Sanayi Odamızdaki 49 meslek grubumuzda 177 meclis üyemizin dağılımı şu şekilde gerçekleşmiştir. 22 grupta maviler 52 adet meclis üyesi almışlardır. 21 grupta da kırmızılar 51 meclis üyesi almışlardır” ifadelerini kullanmıştı.

6 MESLEK GRUBU FARKLI RENKLERDE SEÇİME GİRDİ

Kalan 6 meslek grubunun farklı renklerde seçime girdiğini belirten Bahar,  “Bunun dışındaki 6 meslek grubumuzdaki 14 meclis üyemizde farklı renklerde seçimlere girmiş ve kazanmışlardır. Bunlardan ikisi yeşil, biri turuncu, biri fuşya, biri beyaz, birisi ise kırmızı-beyaz Antalyaspor renkleri kullanmışlardır” demişti

SEÇİMLERDE NE YAŞANMIŞTI?

ATSO hizmet binasında gerçekleşen seçimde, 49 meslek komitesinde 283 komite üyesi ve 117 meclis üyesinin belirleneceği 76 sandıkta oy kullanıldı. Seçim sandıklarının kapanmasıyla başlayan tarafların heyecanlı bekleyişi, açılan sandıklarla birlikte kutlamalara dönüştü. Sandık açılımı sona erdiğinde ise her iki tarafta resmi olmayan sonuçlara göre listelerinin kazandığını ilan ederek, açıklamalarda bulundu. Seçimde kırmızı listenin başkan adayı Davut Çetin, 117 meclis üyeliğinden 65’ini aldığını, Ali Bahar ise 66’sını kazandıklarını açıklamıştı.

ÇETİN’DEN ‘MAVİ’LERİ KIZDIRACAK HABER

ATSO başkan adayı ve mevcut başkan Davut Çetin’in ATSO resmi web sitesi üzerinden yayınlattığı “ATSO seçimlerinde Davut Çetin 117 meclis üyeliğinden 66’sını kazandı” haberi ise dikkatlerden kaçmazken haberin içeriğinde, “ATSO Organ seçimlerinde Başkan Davut Çetin’in lideri olduğu kırmızı grup 117 meclis üyeliğinden 66’sını kazanarak büyük avantaj elde etti. Ali Bahar’ın yer aldığı mavi listeler 49, Hatice Öz’ün bağımsız listesi 2 meclis üyeliği kazandı” ifadelerine yer verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle