Hoşgeldiniz  

ATB Başkanı Çandır: Normalleşme bizi umutlandırdı

Semih Köken | 10 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ATB Başkanı Çandır: Normalleşme bizi umutlandırdı

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Türkiye-Rusya ilişkilerindeki olumsuzluklara rağmen iki ülke halkı arasında herhangi bir gerilim yaşanmamasının, ekonomik ilişkileri kısa sürede düzene sokacağını söyledi.

 

ATB Başkanı Ali Çandır, Rusya ile ekonomik ilişkilerin askıya alındığı 8 aylık süreyi bir kayıp olarak gördüklerini söyledi. Ancak her iki ülkenin en üst temsil makamlarınca karşılıklı görüşmelerinin olumlu havada geçmesinin moralleri yükselttiğini, ekonomi çevrelerini umutlandırdığını ifade eden Çandır, “Temaslarda bulunan heyette Antalya Milletvekilimiz ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in, Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yer alması, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in toplantılara katılması memnuniyet vericidir” dedi.

Rusya ile 25 yılda ilmek ilmek dokunan ekonomik, sosyal ve siyasi ilişkilerin göz ardı edilemez olduğunu vurgulayan Çandır, “Antalyamız ise Rusya ile ilişkide çok özel bir yere sahiptir. Antalya’nın yaş meyve ve sebze ihracatında Rusya’nın payı yüzde 40, bazı ürünlerde ise yüzde 60’lara kadar varmaktadır. Bu açıdan Rus pazarının yeniden kazanılıyor olması ülkemiz ve ekonomisinin yüzde 20’sini tarımdan kazanan, nüfusunun yüzde 30’u tarımdan geçinen kentimiz açısından çok önemlidir” diye konuştu.

Geçen 8 aylık sürede yaşanan kaybın üretici, ihracatçı ve ekonomi çevrelerini üzdüğünü vurgulayan Ali Çandır, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Rusya ile ilişkilerimizin yeniden başlanılması bizleri umutlandırıyor. Yasak ve kısıtlamaların aşama aşama kaldırılacağı yönündeki açıklamalar ise yeşeren umutlarımıza gölge düşürmeyecektir. Ancak şunu belirtmekte yarar var; tarım sektöründe alınacak kararların hızlı ve uygulanabilir olması gereklidir. Çünkü yaş sebze ve süs bitkileri üreticisi için sezon hazırlığı devam ediyor, umutları artırıcı somut adımların atılması bekleniyor.

Üretici, ihracatçı ve ekonomi çevreleri, 2017 yılına umutla başlamak istiyor. Bunun için 2 ülke ekonomisini rahatlatacak adımlar hızla atılmalı. Temennimiz turizm sektörü için sezon sonunun, tarım sektörü içinse ikinci yarının biraz daha hafif bir kayıpla atlatılması ve alınan kararların 2017’ye umut olması yönündedir. “

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle