Hoşgeldiniz  

AŞT Almanya turnesine çıkıyor

Semih Köken | 16 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

AŞT Almanya turnesine çıkıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (AŞT) büyük beğeni toplayan oyunu “Geç Kalanlar”, Objektif Tiyatro’nun davetlisi olarak Almanya’nın Nürnberg kentine gidiyor.

Objektif Kültür Merkezi’nde sahne alacak olan Antalya Şehir Tiyatrosu, 19 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de ve 20 Mart Pazar akşamı saat 18.00’de olmak üzere iki gösterim yapacak. Dünyanın dört bir tarafından davet AŞT Almanya’da sergilendiği her şehirde ve ülkede büyük beğeni toplayan “Geç Kalanlar” isimli oyunu sahneleyecek.

Yönetmenliğini Nofel Veliyev’in yaptığı “Geç Kalanlar” da birbirlerini hala seven ama bunu söylemeyi unutmuş, en değerli anların yanından sessizce yürüyüp geçmiş genç bir çiftin geri dönüş çabası anlatılıyor. Pervin Ünalp tarafından yazılmış olan “Geç Kalanlar”  hüznün sevinçle kavrulduğu, gözyaşının kahkahayla yoğrulduğu, sade, sıcacık ve samimi bir oyun olarak dikkat çekiyor. İki sezondur Antalya Şehir Tiyatrosu Sahnesi’nde kapalı gişe oynayan oyunun Almanya’da da aynı ilgiyle karşılanması bekleniyor.

TURNELER ÇOĞALARAK DEVAM EDECEK

Antalya Şehir Tiyatrosu’nun oyunlarını farklı ülkelerde sahneleyerek, ülkemizin ve kentimizin adının dünya çapında duyulmasının sağladığını söyleyen Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür yurt dışı turnelerin ve festivallerin gelen davet ve talepler doğrultusunda çoğalarak devam edeceğini belirtti. Mehmet Özgür son iki sezonda Almanya’ya birden fazla turne gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Tunus ve İtalya’da yüksek prestijli festivallere katıldıklarını ve Bulgaristan’dan Hindistan’a kadar pek çok ülkeden de davetler aldıklarını kaydetti. Özgür, Büyükşehir Belediyesi’nin sanatsal vizyonunu dünyanın dört bir yanına taşımaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle