Hoşgeldiniz  

ASMEK ile hayalindeki işyerini açtı

Semih Köken | 14 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ASMEK ile hayalindeki işyerini açtı

ASMEK Girişimcilik Kursları’nı tamamlayan 2 çocuk annesi Gülistan Öney, kendi işyerini açarak, en büyük hayalini gerçekleştirdi. Öney, “ASMEK sayesinde hayalini kurduğum işyerini gerçeğe dönüştürdüm” dedi. Öney’in ilk müşterileri ise birlikte kurs aldıkları arkadaşları ve ASMEK görevlileri oldu.

Her yıl on binlerce kişiye farklı mesleki ve sanat ve kursları veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK), KOSGEB işbirliği ile kendi işlerini kurmak isteyenlere yardımcı oluyor. ASMEK’e gelerek hayatı değişen kursiyerlerden biri de 2 çocuk annesi Gülistan Öney.  ASMEK’in girişimcilik kurslarını tamamlayan Öney, KOSGEB’in desteğiyle Çakırlar bölgesinde uzun yıllardır hayalini kurduğu gözleme evini açtı. Öney’in ilk müşterileri ASMEK öğretmenleri ve kursiyer arkadaşları oldu.
HEDEFİM İŞİMİ BÜYÜTMEK
Daha önce turizm sektöründe çalışan Gülistan Öney, iş kurmak isteyen kadınlara devletin destek verdiğini duyunca eskiden beri hayalini kurduğu kendi işyerini açmak için Uygulamalı Girişimcilik kursuna başvurdu. Mülakatı geçen Öney kursa kabul edildi. 2 çocuk annesi kadın işletme nasıl kurulur, nasıl yönetilir, nasıl iş planlaması yapılır, nasıl personel çalıştırılır gibi bir işletmede yapılabilecek her şeyi kursta öğrendi. Kursu başarıyla tamamlayıp sertifikası alan Öney, KOSGEB’in maddi desteğiyle yıllardır kurduğu hayali gerçekleştirdi ve Çakırlar yolu üzerinde gözlemeci restoranı açtı. Gülistan Öney, “Hedefim daha da yükselmek ve işimi büyütmek. Böylece daha çok kişiyle çalışmak ve insanlara iş istihdamı sağlamak” dedi.
EVDE OTURMAYIN İŞ SAHİBİ OLUN
ASMEK’in büyük faydasını gördüğünü ifade eden Gülistan Öney, iş hayatına girmeleri konusunda bayanların cesaret göstermesinin önemli olduğunu vurguladı. Öney, “Ben cesaretimi ASMEK sayesinde kazandım. Bu işi kurmamdaki cesareti kursta kazandım ve hayalini kurduğum işyerini gerçeğe dönüştürdüm. Evde oturan bayanlara da tavsiyem, ASMEK’in kurslarına katılıp eğitimlerini alsınlar, iş sahibi olma yönünde çaba sarf etsinler. Hem kendi ekonomik özgürlerini kazanırlar hem de aile ekonomisine katkı da bulunurlar” diye konuştu.
ASMEK İLE ALTIN BİLEZİĞİNİZ OLSUN
ASMEK Koordinatörü Nalan Şenli de Gülistan Öney’in evde oturmak yerine ASMEK’e başvurarak, girişimcilik kursunu başarıyla tamamladığını ve kredi almaya hak kazandığı söyledi. Böylece hedeflediği işyerini açma imkanı yakaladığını ifade eden Şenli, Gülistan Öney’i diğer kursiyerlere örnek gösterdiklerini dile getirdi. Şenli, “Yarının insana ne getireceği belli olmaz. Evde oturan bayanlarımızı kurslarımıza bekliyoruz. Ellerinde bir belge, deyim yerindeyse altın bilezik olmasında fayda var. Bugün ASMEK’in 350’ye yakın kursu var. Sağlık, hukuk, moda sektörlerinden, el sanatları atölyelerine, yabancı dilden bilgisayar kurslarına birçok alanda meslek sahibi olma imkanı sağlıyor. Herkes kendi becerisine göre kurslara katılabilir. Girişimcilik kurslarından destekle de kendine yer açabilir” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle