Hoşgeldiniz  

Aşk gülleri vitrinde

Semih Köken | 04 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Aşk gülleri vitrinde

ANTALYA’da 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü nedeniyle satışların artacağını düşünen çiçekçi esnafı, hazırlıklarını tamamladı.
Türkiye’deki 1400 iş ortağıyla ülke genelinde ve 156 ülkeye çiçek servisi bulunan Kırmızıgül Çiçekçilik, vitrinini güllerle kapladı. Kırmızı, sarı ve beyaz güller, 14 Şubat günü için stoklanan çiçekler arasında yer aldı. Bu yıl gül fiyatlarında geçen yıla göre bir değişiklik olmayacağını belirten firma sahibi Mustafa Çelik, gül fiyatlarını kalitesinin belirlediğini söyledi. Bir adet gülün 5 TL, 7.5 TL ve 10 TL’den satılacağını kaydeden Çelik, “Bu yıl ülkemizin içinde bulunduğu süreçten dolayı sevgililer gününde çok ekstrem bir durum yaşanacağını düşünmüyorum. Üstelik 14 Şubat Pazar gününe denk geldiği için adrese teslim çiçeklerde düşüş olacağını düşünüyoruz” dedi. Sevgililer gününde en çok tercih edilen çiçeğin aşkın sembolü olan kırmızı gül olduğunu sözlerine ekleyen Çelik, “Bunun yanı sıra, sarı ve beyaz gül de çok satılıyor. Orkide de tercih edilen çiçekler arasında” diye konuştu.
TAZE GÜL NASIL ANLAŞILIR?
Antalya’da yerli gülün yanı sıra, Kenya ve Hollanda’dan gelen ithal güllerin de satıldığını kaydeden Çelik şöyle devam etti:

“İthal gül denilince pahalı olduğunu düşünebiliriz. Fakat ithal güller yeri geliyor yerli gülden daha ucuz oluyor. Çünkü iklimsel şartlardan dolayı yerli gül üretiminde sıkıntı yaşanabiliyor. Yerli ve ithal güller aynı vitrinde birlikte satılıyor. Aylarca soğuk hava deposunda beklemiş gül ile taze gül arasındaki farkı yapraklarına bakarak anlayabilirsiniz. Yaprakları morarmış ve dökülmüş gül, beklemiş güldür. Yaprakları canlı güller ise yenidir.”DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle