Hoşgeldiniz  

ASAT susuz mahalle bırakmıyor

Semih Köken | 03 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ASAT susuz mahalle bırakmıyor

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü 10 milyon TL yatırım bedelli projeyle Finike, Kaş ve Demre’nin en uzak mahallelerinin içme suyu sorununu çözüyor.

ASAT Genel Müdürlüğü, Antalya genelinde susuz yer bırakmamak için gece gündüz çalışıyor. Antalya’nın doğusunda ve batısında mahallelerin yıllardır süregelen içme suyu sorunları tek tek çözülüyor. ASAT son olarak, Finike’nin Dağbağ ve Kaş’ın Çobanlar mahallelerini içme suyuyla tanıştırdı. Ekipler, Finike’nin Yeşilköy, Çamlıbel ile Demre’nin Belören ve Çağman mahallerinin sorununu çözmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.
10 MİLYON TL YATIRIM
ASAT, 10 milyon lira yatırım bedelli proje kapsamında bölgeye 46 kilometre isale hattı, 5 kilometre de şebeke hattı döşüyor. Ayrıca, suyun alınacağı Başkoz kaynağına su alım yapısı, Yeşilköy ve Yazır mahallelerine 2 adet terfi binası, 4 adet farklı kapasitelerde depo inşa ediliyor. ASAT ekipleri, içme suyu hattının 35 kilometresini tamamladı.
HAZİRANA YETİŞECEK
Proje kapsamında Başkoz kaynağına yapılan su alım yapısı ile kaynaktan alınan su, terfi hatlarına ve su depolarına aktarılacak. Hatlara yerleştirilen ayrım vanalarıyla sular mahallelere ulaştırılacak. Böylelikle bazı mahalleler ilk defa içme suyu ile tanıştırılırken bazı mahallelerin de yetersiz kalan suyuna takviye yapılacak ve sorun ortadan kaldırılacak. Proje kapsamındaki 2 adet bin tonluk su terfi depolarının inşaatı devam ediyor. Çalışmaların Haziran ayına yetiştirilmesi planlanıyor.
KÖYLÜLER MUTLU
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları, yıllardır bu hizmeti bekleyen vatandaşları mutlu etti.  Bölge halkı, kangren haline içme suyu sorununun çözülüyor olmasının heyecanını yaşıyor.
Mehmet Karacan, “Menderes Türel’den Allah razı olsun. Söz verdiği gibi suyumuzu getiriyor. Çok mutluyuz. İçme suyumuz çok az. Yaz aylarında daha da azalıyordu. Yıllardır çalmadığımız kapı kalmamıştı.”
Bayram Dağyurt, “ASAT sayesinde suyumuzu içebileceğiz. Yazın suyumuz yetmiyordu. Diğer köylerden tankerlerle yalvararak su getiriyorduk. Büyük sıkıntı yaşıyorduk. İnşallah sıkıntılarımız gidecek. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle