Hoşgeldiniz  

Arazisinden geçen yolu kapatmak istedi

Semih Köken | 08 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Kemer’e bağlı Beldibi mevkiinde kamulaştırma kararı alınmadan arazisinin bir bölümünün yola dahil edildiğini savunan Zeki Ünal, yolu demir borularla çevirmek istedi. Belediye başkanının kendisiyle görüşeceğini söylemesi üzerine Ünal uygulamadan vazgeçti.

Levent YENİGÜN

Kemer Belediyesi’nin büyük bölümü imarsız Beldibi mevkiinde kaçak yapılara ilişkin yıkımları sürerken, Zeki Ünal adlı bir vatandaş Bahçecik mevkiindeki 4 bin 500 metrekarelik tapulu arazinin 400 metrekarelik bölümünün kamulaştırma kararı olmadan Atatürk Caddesi’ne dahil edildiği gerekçesiyle yolu kapatmak istedi. Zeki Ünal, avukatı ve özel bir firmanın görevlileriyle bölgeye gelerek, arazisinin ölçümünü yaptırdı. Jandarma ve belediye ekipleri olay yerine gelirken çevrede arazisi bulunan diğer hak sahipleri de bölgede toplandı. Yolun da dahil olduğu araziyi demir borularla çevirmek için çalışma başlatılırken, belediye başkanı ile yapılan telefon görüşmesinin ardından uygulamadan vazgeçildi.

Olayın ardından açıklama yapan Zeki Ünal’ın avukatı Adem Kavalcı, müvekkilinin arazisinin bir kısmının kamulaştırma kararı olmadan ve herhangi bir tebligat yapılmadan yola dahil edildiğini söyledi. Bu konuda yasal yollara başvuracaklarını kaydeden avukat Kavalcı, “Mülkiyet hakkının kutsaliyetine inanıyoruz. Bu aynı zamanda anayasada teminat altına alınmıştır. Dolayısıyla müvekkilimizin taşınmazının sınırının tespiti ile müvekkilimize teslimi konusunda yapmış olduğumuz bir girişimdir” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle