Hoşgeldiniz  

Arabalarına ve maaşına icra işlemi

Semih Köken | 01 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Arabalarına ve maaşına icra işlemi

Kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle zimmet çıkarılan Akaydın ödeme yapmayınca 3 arabası ve milletvekili maaşı için icra işlemi başlatıldı.

Sayıştay, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın’a kamuyu zarara uğrattığı gerekçesi ile 18 bin lira zimmet çıkardı. Karar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akaydın’a tebliğ edildi. Mustafga Akaydın’ın ödemesi gereken kamu zararı faizleriyle birlikte 27 bin 174 lirayı buldu.

İCRA İŞLEMLERİ BAŞLADI

Tebligatta ödemenin ivedi bir şekilde yapılması istenirken, ödemenin yapılmaması halinde 2004 sayılı kanun hükümlerine göre tahsil edileceği belirtildi. Ödeme yapılmayınca 18 Temmuz itibariyle icra işlemleri başlatıldı. Akaydın’ın çıkarılan zimmete itiraz ettiği, ancak İcra Hukuk Dairesi’ne açılan karşı davada tedbir kaldırılması talebinin reddedildiği öğrenildi.

MAAŞ VE 3 ARABASI

Büyükşehir Belediyesi tarafından maaşına tedbir konulması için TBMM’ye, sahibi olduğu 3 arabası için de Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne yazı yazıldı. Faizleriyle birlikte 27 bin lirayı aşan kamu zararı, 2011 yılına, A-Kent ihalesine dayanıyor. Sayıştay 6’ncı dairesi, Akaydın hakkında yüklenici firmanın toplanan paraları usulsüz kullanımı nedeniyle alınması gereken faizi almadığı için kamuyu zarara uğrattığına karar vermişti.

MİLYON LİRALIK ZİMMETLER VAR

Akaydın’ın önündeki tek zimmet dosyası da bu değil. Akaydın yine A-Kent ihalesiyle ilgili, ihalenin yargı yoluyla iptal olmasının ardından yüklenici firmanın yüzde 2’lik belediye payını da alarak işlerine devam etmesine göz yummakla suçlanıyor. Sayıştay, belediye payının alınmaması nedeniyle oluşan 2 milyon 181 bin liralık kamu zararının Akaydın’a münferiden ödettirilmesine karar vermişti. Ancak karar temyizden dönmüştü. Yargı sürecinin devam ettiği, konunun ilgili dairesinde yeniden görüşüldüğü öğrenildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle