Hoşgeldiniz  

Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti’nde kazı çalışmaları sürüyor

Semih Köken | 06 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti’nde kazı çalışmaları sürüyor

ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’ndeki Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında hamam ve meclis binası büyük ölçüde açığa çıkarıldı.

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESI'NDEKI ANTIOCHEIA AD CRAGUM ANTIK KENTI'NDE YAPILAN KAZI CALISMALARINDA HAMAM VE MECLIS BINASI BUYUK OLCUDE ACIGA CIKARILDI.(FOTO:GAZIPASA-DHA)
Kaymakam Kadir Ekinci ve Belediye Başkanı Adil Çelik, Güney Mahallesi’nde Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti’nde devam eden kaçı çalışmalarını inceledi. Kaymakam Ekinci ve Başkan Çelik, ABD Nebraska Üniversitesi öğretim üyesi ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Michael Hoff’un öncülüğünde Uşak, Atatürk ve Harran üniversitelerinden öğrencilerin yürüttüğü kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. 1.5 ay süren kazı çalışmalarında hamam ve meclis binasının büyük ölçüde açığa çıkarıldığı belirtildi.

Kaymakam Ekinci, “Güney Mahallesi’ndeki bu alan tarihi bir yerleşim yeri, tarihi güzellikleri insanlarla buluşturabilme adına kazı yapılıyor. Gazipaşa açısından çok önemli. Gazipaşa Kaymakamlığı olarak kazı heyetinin talep ettiği konularda kendilerine yardımcı olduk. Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti’nin dünya kültür mirasının tüm insanlığa sunulması konusunda elimizden gelen katkıyı sağlayacağız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle