Hoşgeldiniz  

Antalya’ya olimpik yüzme havuzu

Semih Köken | 02 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’ya olimpik yüzme havuzu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dünya ve Avrupa Yüzme şampiyonalarına ev sahipliği yapabilecek olimpik kapalı yüzme havuzu yapacaklarını söyledi.

‘Başkan Türel Gençlerle Buluşuyor’ projesi kapsamında her hafta lise ve dengi okulları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Metin Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi öğrencilerinin konuğu oldu. Gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Türel, onların fikirlerini dinledi. Öğrencilerle yaptığı buluşmaların çok faydalı olduğuna değinen Menderes Türel, ziyaretleri sırasında bir öğrencinin Antalya’da büyük bir kütüphanenin eksikliğini dile getirdiğini ve bu sayede bu konuda çalışmalara başladıklarını anlattı. Kendi hayat tecrübelerinden örnekler veren Türel, çok çalışmaları öğüdünde bulundu.

120 MİLYON LİRALIK YAĞMUR SUYU HATTI

Mikrofonu gençlere uzatan Başkan Türel, soru ve önerilerini aldı. Türel, altyapı çalışmaları nedeniyle kapatılan yollar ile ilgili bir soru üzerine şu yanıtı verdi:

“Bu altyapı hizmetlerini sizin geleceğiniz için yapıyoruz. İlk başkanlık dönemimde Antalya’nın sadece üçte birinin kanalizasyonu vardı. Yaklaşık 800 kilometre kanalizasyon, 80 kilometre yağmur suyu kanalı yaptım. Bunlar yapılıyorken sıkıntı verir ancak bittiğinde üzeri kapattığında da bir şey gözükmediği için çok çabuk unutulur. Dolayısıyla bizim bunları çok hızlı yapmamız için aynı anda, aynı bölgede birkaç caddeyi kapatmamız gerekebiliyor. Bu hizmetleri Antalyalılar yapıyor biz değil. Sabır ve anlayış göstermeseler bu hizmetler olmaz. Şimdi 120 milyon liralık yağmur suyu kanalı yapıyoruz. Eskiden bu hizmetler üç beş senede bitmezdi şimdi üç beş ayda bitiyor.”

DEĞİŞİME ADAPTASYON EN ZOR İŞTİR

Toplu ulaşımda yaşanan değişimle ilgili soruya cevap veren Menderes Türel, “Değişime adaptasyon en zor iştir” diyerek şunları söyledi:

“Adaptasyon sürecini atlatırsanız sonraki süreç en rahat dönemdir. Dünyanın hiçbir yerinde büyükşehirlerde toplu ulaşım küçük minibüs veya midibüslerle yapılmıyor. Büyük otobüslerle yapılıyor ve bunların hepsinin engelli rampaları var. Bu değişime adaptasyon sürecini yaşıyoruz şuanda. Toplu ulaşım esnafının da, halkın da alışık olduğu bir düzen var. Şimdi biz daha iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Minibüsleri tek otobüse dönüştürüyoruz. Böylece çok daha rahat bir şekilde gideceksiniz. ”

ÖĞRENCİLERE PSİKOLOJİK DESTEK

Sınav dönemlerinde sınav stresini çok fazla üzerlerinde hissettiklerini anlatan öğrencilere yine çözümü Menderes Türel sundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Psikolojik Danışma ve Eğitim Merkezi’nin (ASPEM) öğrencilere ve ailelere psikolojik destek sunduğunu ifade eden Menderes Türel, “Bizim psikolojik eğitim merkezimiz birçok semtte var. Daha çok ASPEM’lere ailelerimiz için ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz, bu çerçevede bir proje yürütüyoruz ancak sizlere de elbette en iyi hizmeti vermeye çalışırız. Stres bitmez. Sınav stresi, iş stresi hayat boyunca bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

DÜNYA ÇAPINDA YÜZME HAVUZU

Salondan gelen kapalı yüzme havuzu talebi üzerine ise Başkan Türel, Zeytinköy’de gerçekleştirilecek projeyi gençlerle paylaştı. Türel, “Zeytinköy’de, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün yanındaki alanda, tramplen, yarış ve ısınma havuzu olmak üzere 3 havuzu bulunan bir projemiz var. Proje hazır. Yer tahsisi ile ilgili belediye olarak gereken adımları attık. Dünya ve Avrupa yüzme şampiyonalarının yapılabileceği çok büyük bir yüzme havuzunu Antalya’ya kazandırıyoruz” dedi.

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle