Hoşgeldiniz  

Antalya’ya en büyük yeraltı tüneli yapılacak

Semih Köken | 08 Ocak 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Antalya’ya en büyük yeraltı tüneli yapılacak

Devam eden kavşak yatırımlarıyla ilgili konuşan Türel, “Kepez Belediyesi Kavşağı’nda 2 kilometrelik yer altı tünel geçişi inşaatına yakında başlayacağız. Antalya’nın en büyük yer altı geçişli tünel kavşağını yapacağız” dedi

Devam eden kavşak yatırımlarıyla ilgili konuşan Türel, “Kepez Belediyesi Kavşağı’nda 2 kilometrelik yer altı tünel geçişi inşaatına yakında başlayacağız. Antalya’nın en büyük yer altı geçişli tünel kavşağını yapacağız” dedi

 

Öğrenciler ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gençlere hem tecrübelerini aktardı hem de onların dış politikadan, G20 Zirvesi’ne, Antalya’ya yapılacak yatırımlardan, spora kadar farklı alanlarda sorduğu soruları yanıtladı. Başkan Türel geçen yıl başlattığı ‘Başkan Türel Gençlerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Özel Envar Anadolu-Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Gençlerin Rusya krizi, G20 Zirvesi, EXPO, ulaşım, Antalyaspor gibi konularda sorduğu sorularla basın toplantısı havasında geçen buluşmada Başkan Türel, hem gençlerin sorularını cevapladı hem de tecrübelerini paylaştı. Gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Menderes Türel, “Bu buluşmaları elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Sizlerle düşüncelerimizi ve tecrübelerimizi paylaşırken genç fikir ve genç beyinlere ihtiyacımız oluyor. Sizlerin fikirleri benim için çok önemli” dedi.

 

Başarının sırrı doğru planlama

Satın alınamayacak tek şeyin tecrübe olduğunu ifade eden Başkan Türel, gençlere hedeflerine ulaşabilmeleri için mutlaka çalışmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu. Çalışmanın, başarının en önemli kısmı olduğunu belirten Türel, “Her gün yaklaşık 14-16 saat çalışıyoruz. Bunu sizlerin daha rahat daha müreffeh bir ülkede yaşamanız için yapıyoruz” diye konuştu. Antalya’nın artık tüm dünyanın konuştuğu bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Menderes Türel, “Dünyanın en önemli 20 ülkesinin lideri G20 zirvesinde Antalya’daydı. Bu zirvenin nerede yapılacağına karar vermek için, çok ince elendi, sık dokundu. Sonra Antalya’ya karar verildi. Neden Antalya? Çünkü ülkemizi en iyi şekilde temsil edebileceğimiz bir şehir. Hamdolsun güven ve huzur içinde geçirdik” dedi.

 

1.5 senede 16 kavşak

Raylı sistemlerin bir lüks olmaktan çıktığını belirten Başkan Türel, Varsak’tan başlayacak 3. etap raylı sistemin bu yıl içinde temelini atmayı planladıklarını kaydetti. Türel, 3. etabın eski Varsak Belediyesi’nin olduğu noktadan başlayıp, Sakarya Bulvarı’ndan dönerek Akdeniz Üniversitesi istikametine, oradan da Antalya Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi önüne kadar gidecek 23 kilometrelik yeni bir hat olduğunu anlattı. Göreve gelmeleriyle Antalya’nın adeta şantiye alanına döndüğüne dikkat çeken Türel, “Bu çalışan kadroların işbaşına gelmesi ile oldu. İlk başkanlığım dönemimde 11 kavşak yapmıştık. Bizden sonra bir tane bile kavşak yapılamadı. Şimdi 1.5 senede 16 kavşak bitmek üzere. Hedefimiz 5 senede 20 kavşaktı. Neredeyse 20 ayda 20 kavşağa yaklaştık” ifadelerini kullandı.

 

EXPO’ya 4 Milyar TL

EXPO ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi almak isteyen öğrencinin sorusunu cevaplayan Başkan Türel, EXPO 2016’nın da G20 kadar önemli olduğunu söyledi. Türel, “EXPO’yu olimpiyatlara eşdeğer olarak nitelendiriyorum. 23 Nisan 2016’da kapılarını açacak. Şu anda 40’ın üzerinde bir katılım hemen hemen kesinleşti. Burada Antalya için önemli bir cazibe merkezi oluşuyor. Antalya’nın tarihi boyunca gördüğü en büyük yatırım. EXPO alanı içerisine 2 milyar TL yatırım. Etrafındaki altyapı yatırımıyla yaklaşık 4 milyar TL’lik bir yatırım gerçekleşiyor. G20 bitti, EXPO hazırlıkları başladı. Bizde biri bitiyor biri başlıyor” diye konuştu.

 

Çallı Kavşağı EXPO’ya yetişecek

Devam eden kavşak yatırımlarıyla ilgili bir soru üzerine Türel, “Çallı ve TEDAŞ kavşaklarının EXPO’nun açılışına kadar bitirilmesi planlanıyor. Kepez Belediyesi Kavşağı’nda 2 kilometrelik yer altı tünel geçişi inşaatına yakında başlayacağız.

Antalya’nın en büyük yer altı geçişli tünel kavşağını yapacağız. Tonguç Caddesi’nde yayalaştırma projesi kapsamında da 3 kavşağı tünel geçişli alt geçişli kavşak yapacağız. Antalya’nın ilçelerinde de kavşak yapımlarımız devam edecek” cevabını verdi.

 

Daha yeşil bir Antalya

Başkan Türel, Antalya’da yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmalar ile ilgili soru üzerine, Antalya’nın kişi başı düşen yeşil alan miktarının 7 metrekarelerden 9 metrekareye yükseldiğini belirterek, bu rakamın Avrupa Birliği standartlarının üstünde olduğunu kaydetti.

Türel, “Tabi ki daha fazla yeşili istemek hakkımız. Dünyada birçok ülkeye gittiğinizde Antalya kadar yeşil bir yer göremezsiniz. Paris’te göremezsiniz, Londra’da kısmen görürsünüz. New York’ta hiç göremezsiniz. Bununla birlikte Antalya daha yeşil olsun diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle