Hoşgeldiniz  

Antalya’ya 144 geçici işçi alınıyor

SEMİH KÖKEN | 06 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Yangın sezonu öncesi hazırlıklarına hız veren Orman Genel Müdürlüğü, Antalya başta olmak üzere birçok ilde geçici işçi alımı başvurularını açtı.

Türkiye genelinde 1618 geçici orman işçisinin alınacağını duyuran Orman Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı, en çok alımın Antalya’ya yapılacağını duyurdu. Listede Antalya 144 personelle ilk sırada, Adana ve Muğla 118’er işçiyle ikinci ve üçüncü, Çanakkale ise 67 işçi alımıyla 4’üncü sırada yer aldı.

Yangın riski yüksek bölgelere göre işçi alım sayıları kimi şehirde yükseldi kimisinde düştü. Tunceli, Muş, Iğdır, Hakkari ve Ağrı’ya ise 1 personel alım izni verildi.

Duyuruda Orman Genel Müdürlüğü geçici işçi alımına başvuracak adayların, işgücü talep formlarını İşkur’a göndermeleri istendi. 5 ile 20 Mayıs tarihleri arasında başvuruların alımının yapılacağını açıklayan Personel Daire Başkanlığı, alımların ardından eğitim çalışmalarına geçileceğini duyurdu.

Geçişi işçilerin çalışma süresi de 5 ay 29 gün olarak belirlendi. Görev tanımları ise “Maliye Bakanlığı’ndan alınan izne istinaden ormanların korunması, kollanması, kaçakçılıkla mücadele, rehabilitasyon, orman yangınları ile mücadele etmek ve orman zararlarının en aza indirme hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi amacıyla genel müdürlüğün taşra teşkilatında 1618 geçici işçi alımı yapılacaktır” denilerek anlatıldı.

Başvuracak işçi adayları için birtakım ön şartlar getirildi. En az ilkokul mezunu olmasına ve aynı il veya ilçe hudutları dahilinde ikamet ettiğine dikkat edileceği, ilk müdahale işçisi, ilk müdahale ve diğer araç şoförlüğü, arazöz şoförlüğü, gözetleme ve haberleşme işçisi gibi farklı alanlarda çalışabilecek kişiler bölge müdürlükleri tarafından ihtiyaca göre belirlenecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle