Hoşgeldiniz  

Antalyasporlu Eto’o’ya ekstra 300 bin TL

Semih Köken | 02 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Antalyasporlu Eto’o’ya ekstra 300 bin TL

BU yıl attığı 20 golle Antalyaspor’un tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcusu unvanını elde eden Samuel Eto’o, sözleşmesindeki ek madde gereği 300 bin lira ekstra kazancın da sahibi oldu.

FAZLI’NIN REKORUNU EGALE ETTİ

Antalyaspor, bu sezon 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 39 puan toplarken 45 gol attı, kalesinde ise 50 gol gördü. Kırmızı beyazlı takımın attığı golün yarısına yakınını, Kamerunlu dünya yıldızı Samuel Eto’o kaydetti.

Eto’o bu sezon 30 lig maçında 20 gol atarak, Antalyaspor tarihine geçti. Antalyaspor’un bir sezonda en fazla gol atan yabancısı unvanının sahibi de olan Eto’o, bir yılda 20 gol atan 2’nci futbolcu oldu. Antalyaspor tarihinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu unvanı 20 golle Fazlı Ulusal’a aitti. Eto’o, ligin bitimine 3 maç kala Fazlı Ulusal’ın rekorunu egale etti.

EN FAZLA FORMA GİYEN FUTBOLCU

Antalyaspor’un 35 yaşındaki Kamerunlu yıldızı, bu sezon performansıyla dikkati çekti. Kırmızı beyazlı takımda 30 lig maçına ilk 11’de çıkan Eto’o, 1 maçta kart cezası nedeniyle forma giymedi. Bu sezon lig maçlarında 2657 dakika oyunda kalan Eto’o, takımda en uzun süre forma giyen futbolcu oldu. 20 golden 4’ünü penaltıdan atan Eto’o, sözleşmesindeki özel bir madde gereği Antalyaspor’dan 300 bin lira ekstra gelir elde etti.

GOLLERİYLE PUANLAR KAZANDIRDI

Antalyaspor bu sezon Samuel Eto’o’nun gol attığı 15 maçtan 8’ini kazanırken, 3’ünde yenildi, 4 maç da beraberlikle sona erdi. Eto’o, attığı gollerle takımına puanlar kazandırmanın yanı sıra kulübün kasasına da 13 milyon lira gelir sağladı.

Yıllık 3 milyon Euro’ya transfer edilen Eto’o, attığı goller ve kazandırdığı puanla federasyonun Antalyaspor’a ödediği performans priminden bu sezon kulüpten alacağı ücretini karşıladı. Eto’o, gol kralı olması halinde yine sözleşmesindeki ek madde gereği 1 milyon lira ekstra gelirin sahibi olacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle