Hoşgeldiniz  

Antalyaspor Başkanı Öztürk’ten ‘teknik direktör’ sorusuna ilginç yanıt

Semih Köken | 30 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Antalyaspor Başkanı Öztürk’ten ‘teknik direktör’ sorusuna ilginç yanıt

ANTALYASPOR Başkanı Ali Şafak Öztürk, “Ligde kötü sonuç alınması halinde teknik direktör Morais ile yolların ayrılmasını düşünür müsünüz?” sorusuna, “Türkiye’de ‘Hocamızın arkasındayız’ denince, hoca paketlenmiş gitmiş demektir” karşılığını verdi.

Ali Şafak Öztürk, Hasan Subaşı Tesisleri’nde, yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. Kulübün mali yapısı hakkında değerlendirme yapan Öztürk, Antalyaspor’u daha iyi yerlere taşımak için devam edeceklerini söyledi. Geçmiş dönemde alınan kararların çoğunda tek imza bulunduğunu anlatan Öztürk, yönetim olarak gördükleri ve tespit ettiklerini en iyi şekilde açıklayabilmek için toplantı düzenlediklerini dile getirdi.

Sportif açıdan lige iyi başlangıç yapamadıklarını aktaran Öztürk, “Daha 5 hafta geçti. Biz kesinlikle başarının geleceğini düşünüyoruz. Daha uzun bir dönem var. Bu seneyle ilgili başarı beklentisi fazla olmaması gerektiğini söylemiştik. Mali sorunlar sportif anlamda da geçerli. Oradaki çarpıklıklardan oluşan, bu döneme kadar gelmiş sıkıntılar var. Bunlar bir anda değişmiyor. Teknik kadronun, futbolcunun doğru karar mekanizması ve hiyerarşi bakımından doğru mantığa oturması da zaman alıyor” dedi.

Öztürk, bir gazetecinin “Ligde kötü sonuç alınması halinde teknik direktör Morais ile yolların ayrılmasını düşünür müsünüz” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Türkiye’de ‘hocamızın arkasındayız’ denince, hoca paketlenmiş gitmiş demektir. Hocamızın değerinin farkındayız. Bu süreci hocayla ve bu futbolcularla değiştirebileceğimize inanıyorum. Buradan oyunculara söylüyorum, oyunculara çok büyük emek harcamak düşüyor. Sahada olanlar onlar. Bu iş sahada bitiyor. Doğru yönetim lazım saha içinde ve dışında. Biz yönetim olarak yaptıklarımız ortada, bundan sonrası oyuncular. Herkes maaşını zamanında alıyor. Biz yönetim olarak başarılı portre çiziyoruz, ama sportif başarı gelmesi lazım. Oyuncular da tek tek yüksek performanslarını sergileyecek ve kulübü en üst seviyeye taşıyacağız” diye konuştu.

Asbaşkan Bora Terzioğlu da yönetim kurulu göreve başladığı dönemde özel mali danışmanlık şirketinden ekonomik rapor aldığını söyledi. Mali açıdan kamuoyunda bilgi kirliliğine yol açan sorular hakkında değerlendirme yapacaklarını vurgulayan Terzioğlu, Antalyaspor A.Ş’nin yeni yönetime devri itibariyle kısa vadeli borcunun 89 milyon 350 bin 390 lira, uzun vadeli borcunun 8 milyon 117 bin lira, 12 milyon lira davalık borç belirlendiğini söyledi. Devir sürecinde 2016-2017 döneminde futbolculara, personelle ilgili ödenmesi gereken borç miktarının da 80 milyon lira olarak belirlendiğini dile getiren Terzioğlu, 2016-2017 dönemi sonuna kulübün 189 milyon lira borcu göründüğünü söyledi. Terzioğlu, rapor doğrultusunda borçlanmanın kısa vadeli olduğu, gelir- gider dengesi gözetilmediği, şirketin kısa vadede finansman açığı verdiğinin ortaya çıktığını belirtti.

Anonim şirket yöneticisi olarak borçların uzun vadede ödenebilir hale gelmesi için 2 aylık dönemde çaba sarf ettiklerini anlatan Terzioğlu, kulübün sportif faaliyetlere engel olacak geçmiş borcunun kalmadığını söyledi. Terzioğlu, raporda 2016-2017 dönemine ait Türkiye Futbol Federasyonu, naklen yayın, Spor Toto gelirinin temlik edilmesi nedeniyle kredi borcunun bulunduğunu anlattı. Yönetime yönelik eleştiriler yapıldığını aktaran Terzioğlu, bu süreçte ekonomik nedenlerle zaman zaman transfer engeli sorunu ile ulusal lisans alma açısından yaşanan sorunların çözüldüğünü belirtti. Terzioğlu, gelecek yıl UEFA lisansı almak için çaba göstereceklerini dile getirdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle