Hoşgeldiniz  

Antalyaspor Başkanı Gencer’den stat isyanı

Semih Köken | 29 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Antalyaspor Başkanı Gencer’den stat isyanı

ANTALYASPOR Başkanı Gültekin Gencer, maç başına 80 bin lira kira ödedikleri Antalya Stadyumu’nun kiralama bedelinin yüksek oluşundan yakındı, “Bu iş çözülmediği takdirde inşallah 8000 kişilik stada dönmek zorunda kalmayız” dedi.

Başkanı Gültekin Gencer, Türkiye’nin, İsveç’i 2-1 yendiği milli maçta, tribünleri dolduran seyircilere teşekkür etti. Seyircinin yoğun ilgisi sayesinde milli maçların Antalya’da oynanabileceğini vurgulayan Başkan Gencer, “Konya’da Antalya’da bütün iller gibi milli takıma karşı görevini yaptı. Antalya’da altyapı, oteller, stadımız mükemmel. Bundan sonraki dünya kupası elemelerinde en az 3- 4 maçı Antalya’ya alırız diye düşünüyorum” dedi.

“STADI DEVRALMAK İÇİN MÜRACAATIMIZI YAPTIK”

Stat yapıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan devir sürecinde yaşananları da anlatan Başkan Gencer, şu bilgileri verdi:

“Stat yapıldığı günden itibaren Antalyaspor’a kiralanması söz konusuydu. Müteahhitlerden kaynaklanan sorunlar nedeniyle belli bir süreç yaşandı. Belediyeye devri söz konusuydu, onda da prosedür gereği problemler çıktı. Şu anda bizim kiralamamız söz konusu oldu. Bu anlamda da net bir dönüş almadık. Umarım bunun dışında bir kararla karşı karşıya kalmayız.”

“MAÇ BAŞI 70-80 BİN LİRA ÇOK FAZLA”

Stadın tek kiracısının Antalyaspor A.Ş. olması gerektiğini ifade eden Başkan Gencer, Antalyaspor’un şehrin stadında kiracı olduğunu hatırlatırken de şöyle dedi:

“10 ay önce kiralamış olsaydık, çok cüzi kira bedelleri ödeyecektik. Ancak maç maç kiraladığımız için şehrin takımı astronomik paralara maç oynuyor. Maç başına 70-80 bin lira ödüyoruz. Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda 5000 lira bile ödemiyorduk. İnanılmaz rakamlar ödüyoruz. Sözde Antalya’nın takımıyız. Stat Antalya’nın stadı ama dayanabilecek gücümüz kalmadı. Ya bu işi prosedür olarak çözünüz. Çözülmediği takdirde de inşallah 8000 kişilik stada dönmek zorunda kalmayız.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ANLATTI

Başkan Gencer, stadın ilk etapta 3 yıllığına kiralanması konusunda müracaatta bulunduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da statta yaşadıkları sorunlardan bahsettiğini dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle