Hoşgeldiniz  

Antalya’nın sıcağından bunalan yaylaya kaçtı

Semih Köken | 28 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’nın sıcağından bunalan yaylaya kaçtı

TATİLCİ ve turistlerin tercih ettiği Antalya’da oturanlar ise 36 dereceyi bulan sıcaktan bunalıp yaylalara akın etti.

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’ne bağlı, Yayla Mahallesi Çaykenarı’nın nüfusu, sıcaktan kaçan Antalyalılar’ın etkisiyle 3’e katlandı. 400 kadar nüfusu olan mahallenin nüfusu 1500’lere dayandı. Çaykenarı Muhtarı Mehmet Yaman, nüfusun yaz aylarında iki kat arttığını söyledi. Bayramlarda nüfusun daha da arttığını belirten Yaman, “Antalya’nın sıcağından bunalanlar yaylalara kaçıyor. Antalya şehir merkezinde yaşayan köylülerimiz de yaz aylarında köyümüze geri dönüyor. Özellikle emekli Çaykenarlılar yazları köyümüzde, kışları Antalya’da yaşıyor. Köyümüze yeni yeni evler inşa ediliyor. Buna karşılık toprak damlı kerpiç evlerimizin sayısı ise her gecen gün azalıyor. Bunlardan birini koruma altına alıp müze haline dönüştürmeyi planlıyoruz” dedi.

KAYNAŞMA GECESİ

Çaykenarı Muhtarlığı ile Çaykenarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde bayramın üçüncü akşamı köy meydanında, şair, halk ozanları ve Türk Halk Müziği sanatçılarının katılımıyla kaynaşma gecesi düzenledi. Gecenin sunuculuğunu kendisi de Çaykenarlı olan emekli kültür ve turizm il müdürlerinden şair Halil Karacan yaptı. Türk Halk Müziği sanatçılarından Ayarcı Mahmut, Sevcan ile şair ve yorumcu Necati Ocakçı, Halk ozanı Yeşilyurtlu, Erdem Can ile Selahattin Kozanoğlu’nun sahne aldığı konseri binlerce kişi izledi.

Hafız olan babası kendisine saz çalmayı yasakladığı için başkalarının çaldığı saz eşliğinde türküleri yorumladığını söyleyen Necati Ocakçı, şehitleri de unutulmadı. Ispartalı ozan Yeşilyurtlu gecede şehitler için çalıp söyledi. Gecenin sunuculuğunu yapan Halil Karacan da bayrakla ilgili şiirleri okudu. Halk ozanı Selahattin Kozanoğlu, gecede hem Ergenekon, Balyoz gibi davalarla ilgili türküsünü seslendirdi, hem de Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un da aralarında bulunduğu 13 şehit için yazdığı ağıtı seslendirdi. Kozanoğlu Çaykenarlılardan büyük alkış aldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle