Hoşgeldiniz  

ANTALYA’NIN PROJESİ, KUZEY KIBRIS’A ÖRNEK OLDU

Semih Köken | 11 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında 2008 yılında başlatılan ve 2015 yılında ’Eğitimde Yenilikçi Proje’ ödülü alan ’Riskler ve Başetme’ projesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de uygulanması için gerekli çalışmalar başlatıldı.
9 REHBER ÖĞRETMEN VE BİR ŞUBE MÜDÜRÜ GİTTİ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 9 rehber öğretmen 30 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü başkanlığındaki ekip, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan rehber öğretmenlere eğitici eğitimi, öğretmen, yönetici ve velilere eğitim, öğrencilere uygulamalı sınıf etkinlikleri çalışmalarını gerçekleştirdi. Proje kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele şehirlerinde toplam 437 yönetici ve öğretmen, 435 öğrenci ve 100 veliye eğitim verildi.
Çalışmalarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti okullarında görev yapan yönetici, öğretmenlere, projenin uygulanabilmesinde görev alacak kişilere nasıl bir eğitim verileceğine ilişkin eğitici eğitimi, öğrenci ve velilere ise proje ile ilgili eğitimler verildiği bildirildi.
Projenin tüm tabana yaygınlaştırılması için Kıbrıs’ta askeri birliklerde görev alan subay, astsubay ile er ve erbaşlara da ’Bağımlılık ile Mücadele’ kapsamında eğitimler verildiği kaydedildi.
Proje ile ilgili çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması, bilinçlendirme çalışmaları ve farkındalığın arttırılması amacıyla Radyo Vatan’da farklı günlerde yapılan radyo programlarına eğitimcilerin davet edildiği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sonucunda izleme ve değerlendirme çalışmaları için proje ekibinin tekrar Kıbrıs’a gitmesi konusunda planlama yapıldığı açıklandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle