Hoşgeldiniz  

Antalya’dan Ağrı’da kardeşlik iftarı

Semih Köken | 03 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’dan Ağrı’da kardeşlik iftarı

AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nın ‘Kardeş İl’ projesi kapsamında gönül köprüsü kurduğu Ağrı’da, Antalya Büyükşehir Belediyesi iftar yemeği düzenledi.

AK PARTI ANTALYA IL BASKANLIGI'NIN 'KARDES IL' PROJESI KAPSAMINDA GONUL KOPRUSU KURDUGU AGRI'DA, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI IFTAR YEMEGI DUZENLEDI. AK PARTI AGRI MILLETVEKILI CESIM GOKCE, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TURELE HALI HEDIYE ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Ak Parti Genel Merkezi’nin ‘Kardeş İl’ projesi kapsamında Antalya ile Ağrı kardeş il ilan edildi. Bu kapsamda doğu ve batı illeri arasında gönül köprüsü oluşturulması yönünde de Ak Parti Antalya İl Örgütünün, özel uçakla 189 kişilik heyetle çıkarma yaptığı Ağrı’da bir de iftar yemeği düzenlendi. Ağrı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftara Ağrı Valisi Musa Işın, Ak Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti 24’üncü dönem Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ak Parti 24’üncü Dönem Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, iki ilin ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları ve sivil toplum örgütleriyle, partililer ve Ağrılılar katıldı. İftarda iki ilin temsilcileri birbirlerine kentlerine özgü ürünlerden armağan etti.

AK PARTI ANTALYA IL BASKANLIGI'NIN 'KARDES IL' PROJESI KAPSAMINDA GONUL KOPRUSU KURDUGU AGRI'DA, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI IFTAR YEMEGI DUZENLEDI. AK AK PARTI 24'UNCU DONEM AGRI MILLETVEKILI EKREM CELEBI, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TURELE PLAKET VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
BU BİRLİKTELİĞİ KİMSE BOZAMAYACAK

Antalya’nın Ağrı’da sofra kurduğu ve gönüllerini açtığını belirten Ağrı Valisi Musa Işın, “Bu duygular bizi bağlayan kardeşlik duygularıdır. İnşallah bu kardeşlik hep devam edecek. Antalya da, Ağrı da, Ankara da, Diyarbakır da bizim. Elmalılı Hamdi de, Ahmet-i Hani de bizim. Biz bugüne kadar hepsinden beslenmişiz, toprağında yürümüş, suyunda çimmişiz, ilminden, bereketinden istifade etmişiz. Biz birini bir tarafa bırakabilir miyiz? Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da istifade etmeye devam edeceğiz. Allahımız, dinimiz, Kuranımız, vatanımız, bayrağımız bir. Bu birliktelikler yetmez mi? İnşallah bu birliktelik devam edecek ve bu birlikteliğimizi kimse bozamayacaktır. Ne dış mihraklar ne de onların kullandıkları maşalar bize hiçbir şekilde zarar veremeyeceklerdir” diye konuştu.

BU BÜTÜNLÜĞÜ BOZAMAYACAKLAR
AK PARTI ANTALYA IL BASKANLIGI'NIN 'KARDES IL' PROJESI KAPSAMINDA GONUL KOPRUSU KURDUGU AGRI'DA, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI IFTAR YEMEGI DUZENLEDI. AK PARTI AGRI IL BASKANI KEMAL ATMACA, AK PARTI ANTALYA  IL BASKANI RIZA SUMERE TABLO HEDIYE ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Bu tablonun gerçek kardeşlik tablosu olduğunu belirten Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, “Ve bizim için çok önemlidir. Her ne kadar birileri aramıza nifak sokmaya çalışsa da bunlar başarılı olamayacak. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle bir bütünüz ve bu bütünlüğü bozamayacaklar. Bu kardeşlerimiz bize sevgi getirdiler, biz onlara sevgimizi vermeye çalışıyoruz” dedi.

DÜNYA BİR GÜN ORUÇ TUTSUN

Orucun herkese kötülüklere karşı bir kalkan olması dileğinde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bütün dünyanın orucun faziletlerini yaşamaya ihtiyacı var. Keşke bütün dünya bir gün de olsa oruç tutsa, her türlü kötülük, hırstan uzak dursa. Dünyada bütün insanlığın tuttuğu bir günlük oruç bile insanlık için o bir gün de çok hayır getirecektir. Ama bırakalım dünyayı İslam dünyası bile Ramazan ayının sevgi, barış, kardeşlik yanını bir türlü yaşayamıyor. Birçok hadiseyle karşı karşıya kalıyoruz. Keşke Ramazan ayının feyzini alıp İslam dünyası da bunu en güzel şekilde yaşayabilse” dedi.

DOSTLUK TOHUMLARI MEYVE VERDİ

Kurucu genel başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda ilerlediklerini ve bölgesel, mezhepsel ayrıcalıkları ellerinin tersiyle iterek bu kutlu yolculuğu sürdürdüklerini söyleyen Türel, “Yolları, köprüleri yapıyoruz ama esas olan gönülden gönüle köprüleri yapmaktır. İşte bu birliktelikler Türkiye’nin özlem duyduğu ve sıkça yaşamak istediği birlikteliklerdir. Patnos belediye başkanımızla yeni yatırımların incelemesi için Patnos’a gittik ve iki-üç sene önce temelini attığımız projelerin, bir kısmının hizmete girdiği ve bir kısmının da hizmete girmeye hazır olduğunu görünce dünyanın en mutlu insanlarından biri olarak gördüm. O gün attığımız dostluk temelleri, tohumları şimdi yeşermiş ve meyve veriyor. Ne mutu bize, ne mutlu Ağrılılara, ne mutlu Patnoslulara. Bunları yeterli görmüyor ve bu dostluğu güçlendirmeliyiz diyoruz” diye konuştu.

Ramazan boyunca her gün Patnos ve Dedeli’de 500 kişilik iftar verdiklerini belirten Menderes Türel, “İnanın bunların değeri parayla pulla ölçülemeyecek düzeyde. Bu yatırımlar aradaki dostluk köprülerini güçlendiriyor. Maalesef bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, ayrımcılığa tabi tutanlar tarafından eleştirildik. Çünkü onların kalbi mühürlü, Allah onların kalbindeki mührü de açsın. Bizler siyasetimizde ayrımcılığı reddediyoruz. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle bu ülkeyi birleştirmeye çalışıyoruz. Onun için bizi bu doğru bildiğimiz yoldan Allah’tan başka hiçbir güç alıkoyamaz, bu yola inançla devam edeceğiz” dedi.

SOFRALARINI VE GÖNÜLLERİNİ AÇTILAR

Ak Parti’nin 14 yıldır sürdürdüğü gayretine ket vurmak isteyenler olduğunu belirten Ak Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, “Allah bu zalimlere, şer odaklarına fırsat vermesin. Antalya Ağrı’yı kardeş il olarak ilan etti ve bu sofranın bütün külfeti Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Bize sofralarını açtıkları gibi gönüllerini de açtılar. Kardeşlik köprüleri tesis ediliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Patnos ve Dedeli ile kardeşlik köprüsü kurarak birçok projeyi üstleniyor. Bu kardeşlik köprüsü sadece Ramazanla sınırlı kalmayacak. Ağrı’dan da Antalya’ya 50 kişilik bir ekip gidecek ve bu birliktelik süreklilik kazanacak” dedi.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti Genel Merkezi’nin doğu ve batı illeri arasında kardeşlik köprüleri tesis edilmesi kapsamında Antalya ve Ağrı arasında kardeşlik ve gönül köprüleri kurduklarını söyledi. Kardeş il projesi kapsamında bu gönül köprüsünü oluşturmak için Ağrı’da olduklarını anlatan Rıza Sümer, bu gönül köprüsünün sadece Ramazanda değil, bundan sonra da devam edeceğini açıkladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle