Hoşgeldiniz  

Antalya’daki Ruslar, Çavuşoğlu’na Hürrem Sultan tablosu hediye etti

Semih Köken | 28 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

(DHA) – DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Rus Sanat ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Türk- Rus evliliklerinden doğan çocuklar tarafından ekmek ve tuz ikram edilen Çavuşoğlu’na, yeni yıl hediyesi olarak Rus ressam Valeria Aslanoğlu’nun yaptığı ‘Hürrem Sultan’ portresi hediye edildi.
DISISLERI BAKANI MEVLUT CAVUSOGLU, ANTALYA'DA RUS SANAT VE KULTUR DERNEGI'NI ZIYARET ETTI. TURK-RUS EVLILIKLERINDEN DOGAN COCUKLAR TARAFINDAN EKMEK VE TUZ IKRAM EDILEN CAVUSOGLU'NA, YENI YIL HEDIYESI OLARAK RUS RESSAM VALERIA ASLANOGLU'NUN YAPTIGI 'HURREM SULTAN' PORTRESI HEDIYE EDILDI.(FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)
Valeria Aslanoğlu, iki toplum arasındaki ilişkinin çok eskiye dayandığını göstermek için yaptığı tabloyu Bakan Çavuşoğlu’na hediye ederken, “Biz akrabayız” dedi. Aslanoğlu’na teşekkür eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ile Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz’den Antalya’da yaşayan Rusların sorunları hakkında bilgi aldı.

İrina Balcı, uçak krizinden ekonomik ve sosyal açıdan en fazla Antalya ve burada yaşayan Ruslar’ın etkilendiğini söyledi. Çünkü Antalya’nın turizme ve tarıma dayalı bir ekonomisi olduğunu aktaran Balcı, Antalya’da yaşayan Rusların çoğunluğunun da turizm sektöründe çalıştığını belirtti. Bu durumun sadece kendilerini değil, akrabaları ve Antalya’da tatil yapmanın keyfini yaşayan milyonlarca Rusu da etkilediğini söyledi. Bu kriz nedeniyle Rusların eskisi gibi Antalya’da tatil yapamamak ve burada yetiştirilen tarım ürünlerini tadamayacağını kaydeden Balcı, bir an önce bu krizin sona ermesi için dua ettiklerini açıkladı.

12 yıldır Alanya’da yaşadığını belirten dernek başkanı Ekaterina Gündüz de yaşanan krizin çabuk geçmesini umut ettiklerini söyledi. “Ben inanıyorum tekrar güneş açacak. Hava güzel olacak. Havanın güzelleşmesi için hepimiz gereğini yapacağız” diyen Gündüz, daha sonra Mevlüt Çavuşoğlu’na dönerek, “Siz Alanyalı bir bakan olarak bu sorunun çözümü için çok çalışıyorsunuz. Bu da bize çok büyük umut veriyor” dedi.
DISISLERI BAKANI MEVLUT CAVUSOGLU, ANTALYA'DA RUS SANAT VE KULTUR DERNEGI'NI ZIYARET ETTI. (FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)
Türk hava sahasını ihlal ettiği için Rus uçağının düşürülmesinden sonra iki ülke arasında yaşanan sorunun diplomasiyle çözülebileceğini belirten Ruslar’ın “Bundan sonra Antalya’ya Rus turist gelmezse biz ne yapacağız? Antalya’da yaşayan Ruslar’ın çoğunluğu turizm sektöründe çalışıyor” demesi üzerine Bakan Çavuşoğlu, bu konuda sabırlı olunmasını istedi. Zaman zaman Rusça konuşan Çavuşoğlu, yaşanan olaydan dolayı üzüntülerini daha önce de vurguladıklarını söyledi. Bu olaydan sonra Rusya’da eğitim gören Türk üniversite öğrencilerinin de sıkıntı yaşadığını anlatan Çavuşoğlu, Rusya’nın Türkiye’ye yönelik aldığı kararlara ve attığı adımlara karşılık olumsuz bir adım atmadıklarını söyledi. Tam tersi Rusya’ya önem verdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Rusya’yı sadece komşu olarak değil, ticari partner ve ortak olarak gördüklerini, bu nedenle olumsuz bir adım atmadıklarını söyledi.

Türk ve Rus halklarının kardeş olduğunu da belirten Çavuşoğlu, Türkiye’de yaşayan Rusların bu süreçte olumsuzluk yaşamadığını aktardı. Olması gerekenin de bu olduğunu anlatan Çavuşoğlu, bu sürecin aşılması için çaba sarfetmeye devam ettiklerini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, “Hiç merak etmeyin bir gün yine Türkiye- Rusya ilişkileri eski günlerine dönecektir. Buna çok önem veriyoruz. Başlattığımız ve gerçekleştireceğimiz önemli projelerimiz var. Ve halkların arasında oluşan bu bağı koparmaya da kimsenin gücü yetmez. Biraz daha sabredeceğiz. Her şey iyi olacak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle