Hoşgeldiniz  

Antalya’daki mitinge 30 bin kişi katıldı

Semih Köken | 08 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’daki mitinge 30 bin kişi katıldı

ANTALYA’da üç partinin il başkanı, kentteki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni değerlendirdi. Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer 40 derece sıcağa rağmen 30 binin üzerinde insanın alana geldiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından her gece Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan binlerce vatandaş dün de alana gelerek, ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katıldı. Mitinge Ak Parti, CHP ve MHP’nin yöneticileri de katıldı. Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, 40 derece sıcağa 30 binin üzerinde insanın alana geldiğini kaydetti. Darbe girişiminin ardından Antalya’nın da tarihi günler yaşadığını belirten Rıza Sümer, “Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile Cumhuriyet Meydanı belki de en kalabalık gününü yaşadı. Darbe girişiminden sonra alana koşan her kesimden insanımızla tek vücut olduk. Meydanlar milletindir dedik, demokrasimize sahip çıktık” dedi. Sümer, çarşamba gününe kadar alanda nöbet tutmaya devam edeceklerini ifade etti.

CHP İL BAŞKANI ESEN

CHP Antalya Başkanı Semih Esen, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla İstanbul Yenikapı’daki mitinge katıldığını kaydetti. Antalya’daki mitinge parti yöneticileri ve partililerin katıldığını anımsatan Esen, yaşanan kara günlerin ardından Atatürk’ün ülkenin kuruluşunda ortaya koyduğu değerlere bağlı kalınması gerektiğini söyledi. Esen, “Ayrıştırmak değil birleştirmek gerektiğini, çatışmayı değil uzlaşmayı tercih en doğrusu olduğunu, ötekileştirmeyi değil kucaklaşmaya ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerde acı şekilde tecrübe ettik” dedi.

MHP İL BAŞKANI AKSOY

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, miting alanında her dünya görüşünde insanı gördüklerini belirterek, alandan çok memnun ayrıldıklarını söyledi. 40 derecenin altında her yaştan insanın mitinge geldiğini belirten Aksoy, “Alandaki herkes samimi ve içtendi. Her partinin belediye başkanını mitingde gördüm. 15 Temmuz Türkiye’nin iç savaş sarmalına sürüklenmesini isteyenlerin gam ve kasvet günü, Türk milletinin ise demokrasi zaferi olmuşturö diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle