Hoşgeldiniz  

Antalya’da Yozgat tanıtım günleri

Semih Köken | 11 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da ilk defa düzenlenen Yozgat Tanıtım Günleri Yozgatlıların yoğun ilgisiyle açıldı. Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Yozgat’ın çok değiştiğini ifade ederek, “Yozgat’a dudak bükenler artık bu durumdan vazgeçecekler” dedi.

Geleneksel el sanatlarından yöresel kıyafetlere Yozgat’a özgür tatlardan kültür ürünlerine kadar Yozgat’a özgü ürünlerin tanıtıldığı Yozgat Tanıtım Günleri, Cam Piramit fuaye alanında ziyarete açıldı. Bu yıl ilk defa düzenlenen fuara Antalya Valisi Muammer Türker, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, kaymakamlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı fuar da Yozgat Mehteran Takımı bir gösteri yaptı.

“YOZGAT’A DUDAK BÜKEMEYECEKLER”

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Yozgat’ın çok göç veren bir il olduğundan söz ederek bu türden fuarların bir araya getirme özelliğini vurguladı. Yozgat’ın çok geliştiğini ve Yozgat’a dudak bükerek bakanların artık o şekilde bakamayacağını da ifade eden Başkan Arslan, “Yozgatlılar yurt dışının değişik ülkelerine bolca savrulduk. Maalesef Yozgat, çok göç veren bir il. Yozgatlılar bu türden fuarlarla savrulmuş arkadaşların, akrabaların dostların bir araya gelmesine vesile oluyor. Bu bir ilktir inşallah daha devamı da gelecektir. Antalya bir dünya kenti, biz de Anadolu’da çok eski bir tarihi olan Yozgatımızın insanların gelmek ve görmek istediği bir şehir olsun isteriz. Gerçekten şehir kimliği olan yaşanabilir şehir olması için gayret ediyoruz. Bu konu da iddialıyız. Hemşerilerimiz Yozgat’a geldiklerinde ne kadar değiştiğini görecek. Zaman zaman karşılaştığımız Yozgat’a dudak bükmekten vazgeçeceklerdir” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da gelenek ve göreneklerini yaşatarak kent kültürüne katkıda bulunduklarını belirtti. Bu türden etkinliklerin Antalya’da yapılmasının önemli olduğunu da ifade eden Türel, “Yozgat denince testi kebabını gelir. Herşeye rağmen o testiyi kırarken gönüller birleşiyor. Şehirler ayrı olabilir ancak farklılıklara rağmen bunu bir zenginlik olarak yaşadığımız sürece mutlu oluruz” dedi.

“BOLŞEVİK BAYKUŞLARININ UĞRAMADIĞI YER”

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da konuşmasında Yozgat’tan göç edenlerin Yozgat’a geri dönmesi ve kalış sürelerini uzatmak için çalışmalar içinde olduklarını belirtti. Vali Yazıcı şöyle konuştu: “Bolşevik baykuşlarının gelemediği bölücülüğün uğramadığı her ferdinin milli meselelerde birlik olduğu Bozok diyarından geldik. Buradaki hemşerilerimizle görüşmeye ve onlarla fikir alışverişi yapmaya geldik. Yozgatlı hemşerilerimizin Yozgat’ta kalış sürelerini artırmayı amaçlıyoruz ve ciddi çalışmalarımız da var” dedi.

ANTALYA VALİSİ’NDEN YOZGAT TÜRKÜLERİ

Antalya Valisi Muammer Türker de Antalya’da hemşeri derneklerinin çokça olduğunu ve bu tür derneklerin memleket meselelerine çok önem verdiklerini belirterek derneklerin faaliyetleri hakkında konuştu. Yozgatlıların bütün yokluklara rağmen vatana ihanet etmeyen Bozok yaylasının yiğitlerinden olduğunu belirten Vali Türker, Yozgat türkülerinden örnek verdi ve şöyle konuştu:

“Yozgat Anadolu’da bütün yokluklara var mahrumiyetlere rağmen vatana ve millete hainlik yapmayan Bozok yaylasının yiğitleridir. Yozgat’ın türküleri meşhurdur. Hastane önünde incir ağacı, çamlığın başında tüter bir tütün, acı çekmeyenin yüreği bir bütün, sabahın esen seher yeli mi. Özellikle bir tanesi var ki adeta Yozgat’ın milli marşı gibi Sürmeli” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle fuarın açılışı yapıldı. Ziyaretçiler stantları gezerek ürünleri inceledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle