Hoşgeldiniz  

Antalya’da Yörük şöleni başlıyor

Semih Köken | 03 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da Yörük şöleni başlıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Yörük kültürünü gelecek nesillere şekilde aktarmak amacıyla başlattığı Yörük Festivali’nin ikincisi 6-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN YORUK KULTURUNU GELECEK NESILLERE SEKILDE AKTARMAK AMACIYLA BASLATTIGI YORUK FESTIVALI'NIN IKINCISI 6-8 MAYIS TARIHLERI ARASINDA DUZENLENECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Toroslardan Akdeniz’e binlerce yıldır yaşatılan Yörük kültürü, Yörük Festivali ile geleceğe taşınıyor. Antalya Uluslararası Yörük Festivali, 6- 8 Mayıs’ta çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya Yörükler Derneği ile birlikte organize ettiği festival, unutulmaya yüz tutmuş geleneklerin yeniden yaşatmayı ve Yörük kültürünün dünyaya tanıtılmasını hedefliyor.

 

GÖÇ DUASI VE YÖRÜK GÖÇÜ

Festival, 6 Mayıs Cuma Günü Saat 17.15’de Cumhuriyet Meydanı’nda Yörük Ateşi Halk Oyunları ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterileriyle başlayacak. Göç duasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne doğru temsili ‘Geleneksel Yörük Göçü’ gerçekleştirilecek. Geleneksel kıyafetleri ve deva kervanıyla Yörükler, Antalya caddelerinde renkli görüntüler oluşturacak.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN YORUK KULTURUNU GELECEK NESILLERE SEKILDE AKTARMAK AMACIYLA BASLATTIGI YORUK FESTIVALI'NIN IKINCISI 6-8 MAYIS TARIHLERI ARASINDA DUZENLENECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

SÜMER EZGÜ KONSERİ

 

Saat 21.00’da ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü, Karaalioğlu Parkı’nda senfoniyle yöresel ezgilerin harmanlandığı muhteşem bir konser verecek. Teke yöresinin yerel sesleri Sümer Ezgü’nün muhteşem yorumuyla senfonik olarak seslendirilecek. Karaalioğlu Parkı’na kurulacak Yörük çadırlarında üç gün süreyle pek çok etkinlik yer alacak. Keçi sağma, yün eğirme, kız isteme merasimi, keçe sanatı, fotoğraf sergisi, konserler ve daha pek çok geleneksel öğeyle Antalyalılar Yörük kültürünü deneyimleme fırsatı bulacak.

DOMBRA’NIN BESTECİSİ FESTİVALDE

 

Türkiye ve Dünya’da ‘Dombra’ isimli çalgısı ve aynı adla seslendirdiği halk şarkısıyla tanınan Kazak sanatçı Aslanbek Sultanbekov da Yörük Festivali’nde Antalyalılarla buluşacak. Sultanbekov, 6 Mayıs Pazar Günü saat 16.15’da Düzleçamı’nda sahneye çıkacak. Azeri sanatçı Zamın Necefov ile Dağıstanlı halk sanatçısı Ahmet Ahmedov da festival kapsamında birer konser verecek.

YÖRÜK KÜLTÜRÜ GELECEĞE TAŞINACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyanın dört bir tarafından yaşayan Yörükleri bir araya getirecek bir festival hazırladıklarını söyledi. Tüm Türkiye’yi festivale davet eden Türel, “Festivalimiz gelecek nesillere kendi tarihimizi, kendi kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi tanıtmak, yaşatmak açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle