Hoşgeldiniz  

Antalya’da Ukome’nin Minibüslerle İlgili Aldığı Karar

Semih Köken | 18 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da Ukome’nin Minibüslerle İlgili Aldığı Karar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya‘da UKOME’nin iki minibüsün bir otobüse dönüştürülmesiyle ilgili kararına ilişkin, “Esnaf bize güvensin. Saltanat peşinde koşanların peşinden gitmesin. Tamamen onların hayrına, kazancını artırma gayreti içerisinde olan Büyükşehir Belediyemizle işbirliğine gelsin. O zaman kazanan esnafımız, Antalya olacak.” dedi.

Türel,  yaptığı açıklamada, Antalya toplu ulaşımında yolcuların konforunu artırmaya yönelik bazı tedbirler aldıklarını söyledi. Bu kapsamda iki minibüsün bir otobüse dönüştürülmesi ilgili UKOME’nin bir karar aldığını anımsatan Türel, bunun uygulanmasına yönelik otobüslerin artık kent merkezinde yolcu sayılarının yoğun olduğu hatlarda çalışacağını ve minibüslerin de kırsal hatlarda çalıştırılacağını paylaştıklarını anlattı.

Bununla ilgili Antalya Otobüsçüler Odasına birçok teklifi götürdüklerini ancak hiçbir tekliflerine “Evet” denmediğinin kamuoyunun malumu olduğunu dile getiren Türel, şöyle konuştu:

“Önce ‘9 metrelik bir otobüs verelim’ dedik, buna ‘Hayır’ dediler. Ondan sonra ‘İkiye bir, 12 metrelik bir otobüs verelim’ teklif ettik, ona da ‘Hayır’ dediler. ‘Sizin bir teklifiniz var mı’ diye sorduğumuzda, ‘Bizim bir teklifimiz yok’ diyerek de bir öneri getirmediler çünkü burada amaç oyunu bozmak, dertleri millet değil, memleket değil. Vatandaşın daha konforlu seyahat etmesi değil. Dertleri esnaf hiç değil. Bir tek dertleri var, saltanatlarını sürdürmek. Saltanat peşinde koşanlar, ne esnafı düşünüyor ne de milleti düşünüyor. Milletin daha iyi bir şekilde toplu ulaşımdan istifade etmesine çalışıyorken, oda yönetiminde saltanatlarını sürdürme derdinde olanlar, sadece oyunu bozmaya çalışıyorlar çünkü ikiye bir otobüs birleşiminde oda yönetimindeki saltanatlarını sürdüremeyeceklerinden endişeliler.”

“Binlerce lira menfaat elde ediliyor”

Türel, Antalya Otobüsçüler Odasındaki yönetiminin saltanatlarını sürdürdükleri sürece ciddi bir şekilde rant elde ettiklerini bildiklerini dile getirerek bakım ücreti adı altında binlerce lira menfaat sağlandığının konuşulduğunu aktardı.

Akaryakıt istasyonundan esnafa satılan akaryakıtlardan aldıkları komisyonların ne olduğunun herkesin bildiği bir gerçek olduğunu ifade eden Türel, şunları söyledi:

“Şimdi ikiye bir birleşme ile minibüs sayıları azalacağı için, oda yönetimindeki saltanatları riske gireceği için tamamen sistemi bozmaya yönelik gayret ediyorlar. Halbuki sistemi en iyi şekilde kurgulamaya yönelik bir gayretleri olsa, o zaman mesele kendiliğinden çözülecek. Esnafa yazık ediyorlar. Esnafı da kullanıyorlar çünkü onların yönetimde kalmak ve buradaki menfaatlerini sürdürmenin dışında hiçbir derdi yok ama şimdi ikiye bir otobüs birleşmesiyle minibüslerin toplu ulaşımda sayıları azalacağı için, kendi yönetimlerinin yeni bir genel kurulda riske gireceğini gördükleri için dertleri bir tek toplu ulaşımdaki minibüs sayısını azaltmamak ve kendi oda yönetimindeki hakimiyetlerini sürdürmek. Bu kavgayı veriyorlar. Esnaf bunun farkında değil ama biliyorum ki aklı selim, sağduyulu esnafın aslında bizim tamamen onların hayrına bir iş yaptığımızı, kazançlarını daha da artırmaya yönelik bir iş yaptığımızı fark edecektir.”

“Esnafımızın sağduyusuna güveniyoruz”

Türel, ulaşım esnafına doğru bilgi verilmediğini savunarak havuza dahil olan esnaf şirketleştiği taktirde Antalya toplu ulaşımında araç ihtiyacı olması durumunda o şirket vasıtasıyla esnafa büyük bir destek sağlayacaklarını ve bunun esnaftan gizlendiğini belirtti.

Odanın tamamen bilgi kirliliği ile ortalığı karıştırmaya yönelik gayretleri olduğunu dile getiren Türel, şunları kaydetti:

“Esnafımızın sağduyusuna hep güvendik, güveniyoruz. Onlar için çalışıyoruz. Biz bu sisteme geçildiğinde, hiçbir şekilde en ufak esnafın kaybının olmayacağını, aksine kazancının olacağını söylüyoruz. Geçmişte beni toplu ulaşımda akıllı karta geçeceğimiz dönemde, o dönemki oda yönetimi adeta yerden yere vurmuştu ama haksızlık ettiklerini gördüler. Aradan seneler geçti, ‘Başkanım biz ettik, sen etme. Sen haklıymışsın, pişmanız. Ne olur bizi yeniden akıllı karta geçir’ diye kendileri kapımdan ayrılmadılar. Yani biz, o zaman da onların hayrına bir iş yapacağımızı söylemiştik. İnandıramamıştık ama zamanla bizim haklılığımız ortaya çıktı. Bu konuda da zaman bizi haklı çıkaracaktır. Esnaf bize güvensin. Saltanat peşinde koşanların peşinden gitmesin. Tamamen onların hayrına, kazancını artırma gayreti içerisinde olan Büyükşehir Belediyemizle işbirliğine gelsin. O zaman kazanan esnafımız, Antalya olacak. Antalya‘da toplu ulaşımdan istifade eden vatandaş olacak.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle