Hoşgeldiniz  

Antalya’da imzacı akademisyenlerden suç duyurusu

Semih Köken | 03 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da imzacı akademisyenlerden suç duyurusu

‘BU suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle öğretim mesleğinden ve kamu görevinden çıkarılmaları talebiyle dosyaları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na gönderilen Akdeniz Üniversitesi’nde görevli 8 akademisyen, Rektör Vekili Mustafa Ünal ile diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye Akdeniz Üniversitesi’nden 11 akademisyen imza attı. Daha sonra Yrd. Doç. Dr. Figen Ceylan, Prof. Dr. Tülin Titiz Aydoğdu ile Prof. Dr. Zeki Ertuğ imzalarını geri çekti. İmzalarını çekmeyen 8 akademisyen hakkında hazırlanan dosya, Yönetici Öğretim Elemanları ve Mamurları Disiplin Yönetmeliğinin 11’inci maddesi kapsamında, akademisyenlerin öğretim mesleğinden ve kamu görevinden çıkartılması için YÖK’e gönderildi.

İmzalarının arkasında duran Prof. Dr. Taha Karaman, Doç. Dr. Cumhur İzgi, Yrd. Doç. Dr. Suzan Yazıcı, Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık, Prof. Dr. Erdal Gilgil, Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen, Prof. Dr. Nursel Şahin ile Doç. Dr. Süleyman Ulutürk, yapılan işlemlerden dolayı Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal ile diğer sorumlular hakkında ‘görevi kötüye kullanmak, tehdit ve hakaret’ suçlarından cezalandırılmaları istemiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Akademisyenler adına şikayet dilekçesini avukatlar Münip Ermiş, Handan Günay, Mustafa Şahin ile Nusret Gürgöz savcılığa teslim etti.

İmzacı akademisyenlerden Prof. Dr. Taha Karaman, Doç. Dr. Cumhur İzgi ile Yrd. Doç. Suzan Yazıcı’nın avukatı Münip Ermiş savcılığa verdiği dilekçede, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attıkları için müvekkillerinden 18 Ocak 2016 tarihli yazı ile savunmalarının istendiğini leyirtti. Müvekkilleriyle ilgili herhangi bir mevzuat hükmüne atıfta bulunulmadan doğrudan doğruya soruşturma başlatılıp haber yaptırıldığını iddia eden Ermiş, bunun soruşturmanın gizliliğinin ihlali olduğunu kaydetti. Ermiş, “Gizli kalması gereken soruşturma dosyasına ilişkin bilgi ve belgelerin basına servis edilmesi, öncelikle ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu oluşturur. Müvekkillerimin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek niteliktedir” dedi.

‘HAKARET VE TEHDİT’

Ayrıca müvekkillerine hakaret edilip, imzalarını geri çekmedikleri takdirde kamu görevinden çıkartılacaklarına dair iddialar nedeniyle de tehdit edildiğini öne süren Ermiş, Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ile diğer şüpheliler hakkında işlem yapılmasını talep etti. Avukat Ermiş, diğer 5 akademisyen adına da avukat Handan Günay, Nusret Gürgöz ile Mustafa Şahin’in savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen ile Prof. Dr. Nursel Şahin’in avukatı Mustafa Şahin de akademisyenlerin bilimsel ve ifade özgürlüğünü serbestçe kullanabilmesi gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Bülent Şık’ın avukatı Handan Günay da tüm müvekkillerin hukuk dışı bu olaylardan son derece rahatsız olduğunu, bu nedenle hukuken müdahil olduklarını belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle